Elveszett civilizáció: hatalmas, víz alatti fal fut végig az egész bolygón?

2017. március 28., kedd
Egy rég letűnt kor elképesztő maradványa lehet az a fal, mely állítólag a világóceánok alján végigfut.

Valami olyan hatalmas megastruktúra húzódhat az óceán mélyén, mely minden eddigi régészeti leletnél monumentálisabb lehet, és az emberiség történelmére gyakorolt hatása is hasonló lehet.

Amióta a Google Eart által az emberiségnek lehetősége nyílt arra, hogy a Föld felszínét virtuálisan vizsgálja, számtalan titokzatos dolgot fedeztek már fel. Egy kisfiú például így bukkant rá egy ősi maja város romjaira, némi csillagászati tudással, és történelmi tényekkel a majákról.

Egy másik esetben a Stonehenge-hez hasonló köröket fedeztek fel az Amazonas mélyén, azokon a területeken, ahonnan már kiirtották a fákat.

A Google Earthen most nemrégiben egy újabb érdekes dolgot fedeztek fel: a valaha épített legnagyobb Földi megastruktúrát, mely egy olyan hatalmas ősi fal, mely a Kínai nagyfalnál sok ezerszer nagyobb és masszívabb.

Mivel a világóceánok legmélyén fut, ezért csak a Google által készített felvételek, szonárfelvételek, és más letapogatások során összesített adagok állnak rendelkezésre erről a falról, de többen azt állítják, hogy létezik.

A hatalmas fal több kilométer magas lehet, és szélessége is igen impozáns: több száz méteres lehet a vastagsága, és több világóceánon keresztülhalad, sok helyen nyílegyenes vonalban.

Korábban kőzetlemez határoknak gondolták, azonban tényleg annyira szabályos, hogy csak a mesterséges eredet jöhet szóba. Ez viszont komoly problémát vethet fel az emberiség múltjával kapcsolatban.

Eleve az a tény, hogy valaki sok ezer éve, - vagy sok millió éve, nem tudjuk mennyi idősek a falak - épített, meglehetősen furcsa, és ellentmond az emberi fejlődés történelmének. Még ma sem lennénk képesek ugyanis az óceánok aljzatára egy ennyire masszív falrendszert felhúzni. Ráadásul akkoriban ehhez nem rendelkeztek modern eszközökkel.

Vagy mégis? A szokatlan felvetés szerint ugyanis ha emberek építették, akkor vagy egy modern technológiával rendelkező faj lehetett, mely képes volt erre, vagy jóval azelőtt épült, hogy víz borította volna azokat a helyeket, ahol most Világóceánok vannak. Felvetődött az, hogy egy előző emberiség műve lehet. Azonban ha ez így lett volna, nem maradt volna meg ennyire épen a fal, a kőzetlemezek állandó mozgása miatt.

De mi van, ha nem is az emberek építették? Mi van, ha földönkívüli fajok voltak a munkálatok kivitelezői? Nekik rendelkezésükre állhatott olyan technológia, mellyel a víz alá is képesek voltak építkezni, hiszen sokak szerint ma is ezt teszik, és tele vannak idegenek által működtetett bázisokkal az óceánok legmélye.

Ne feledjük, hogy az ufó észlelések kétharmada történik valamilyen nyílt víz közelében...

Ha valóban idegenek művel, akkor felvetődik az, hogy mi célból építhették, és pontosan mikor. Ehhez le kellene merülni a falhoz, amit nem tudjuk, hogy valaha megtettek-e legalább titokban, de nagy a valószínűsége, hogy igen. És arra is sanszunk lehet, hogy nem csak a korát, de talán már a pontos rendeltetését is megfejtették, csak nem árulják el ezt a közvéleménynek, ami még a fal létezéséről sem tud.

Egyesek szerint ez a hosszú és nagyon masszív megastruktúra még most is idegenek lakhelyéül szolgál, mások pedig egyenesen Atlantisszal hozzák összefüggésbe.

Bármi is legyen, ott van, és bár a szkeptikusok szerint valamiféle geológiai képződmény is lehet, egyre többen gondolják úgy, hogy a fal ténylegesen létezik, és nem a természet munkája...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek elveszett civilizáció ősi tudás előző emberiség


Megtekintések száma: 303419

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet