Elveszett földalatti város és rejtett kamra, szupertechnológia a gízai nagy piramis alatt?

2023. június 23., péntek
Elfeledett titkok bújhatnak meg a földalatti struktúrákban...

Bár napjainkban alig tudni valamit róla, sőt, a modern régészet sem ismeri el a létezését, a múltban mégis nagyon jól dokumentálva volt valami, amit mára elfeledtek az emberek a gízai nagy piramissal kapcsolatban.

Mégpedig az, hogy geyes információk, régi hieroglifák és egyiptomi tekercsek átiratai szerint a piramis alatt egy hatalmas kiterjedésű ősi földalatti város létezhetett.

És létezik természetesen ma is, ám erről a tudomány és a régészek nem beszélnek.

Állítólag ugyanis olyan titkot rejt ezeknek a katakombáknak a mélye, amit az emberek elképzelni sem tudnak.

Ezért annak idején jobbnak látták, hogy egyszerűen feledésbe merül, és soha többé nem firtatják az odalenn nyugvó titkokat. A gízai nagy piramis nem meglepő módon Gíza városában található, pontosabban ahhoz nagyon közel.

Elsősorban az ókori egyiptomi emlékeiről, a piramisokról ismert. A várost metróvonal köti össze Kairóval.

Azt viszont kevesen tudják, hogy Gíza mindig is tele volt különféle földalatti katakombákkal, csatornákkal, rejtekhelyekkel.

Ezekbe az alagutakba igen gyakran vágtak mesterséges vájatokat minden évben, mígnem egy kusza és szövevényes hálózat nem alakult ki odalenn a mélyben. Erről nem sűrűn beszélnek az egyiptomi hatóságok sem, mint ahogyan arról sem, hogy milyen érdekes felfedezéseket tettek ezekben a járatokban.

Sokak szerint a piramisok titkának rejtélyeire is választ kaphatnának a régészek, ha sikerülne leereszkedni a gízai piramis alá is begyűrűző rejtett, földalatti rendszerbe.

Egyes merészebb elméletek azt sem tartják lehetetlennek, hogyha valóban létezhetek ősi idegenek, akkor ezekbe az alagutakba rejthették azokat a modern szerkezeteket, melyek egykoron a piramisok szerves részét képezhették

Mások szerint elveszett egyiptomi tekercsek ezrei heverhetnek odalenn, olyan momentumairól mesélve Egyiptomnak, melyeket ma még nem ismerünk.

Egyes beszámolok szerint - melyek olyan emberektől származnak, akik már jártak ezekben a földalatti rendszerekben - hihetetlenül nagy kiterjedésű városról van szó.

Legalább 1500 külön szoba, és helyiség található a föld alatt, mintha valamiféle gigantikus labirintus lenne az egész.

"Elképesztő, faragott mintázatok vannak odalenn, melyek végig futnak a falakon. Nehéz elhinni, hogy ember művel lenne" - állított egy régész, aki járt odalenn.

Talán nem véletlen, hogy ezt az ősi struktúrát titokban akarják tartani. A struktúra egyértelműen kapcsolódik a gízai nagy piramishoz méghozzá alulról. Vagyis a piramisban valahol lennie kell egy titkos - talán már felfedezett, de letagadott - átjáró, mely utat nyit le, a mélység "városába".

Ez a katakombarendszer behálózza az egész régiót, és a nagy szfinx alján át is be lehet jutni. Itt tárolhatják Egyiptom igazi múltjáról szóló iratokat. Elképzelni sem tudjuk, pontosan mit tartalmazhatnak ezek az iratok, hogy ennyire fontosak, hogy el kellett dugni őket a világ elől.

A titokra aligha fog mostanában fény derülni, ám a modern tudomány és a régészek nem sokáig tagadhatják már le ennek a földalatti városnak a létét...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés ősi idegenek ősi tudás egyiptom elveszett civilizációk piramisok


Megtekintések száma: 222046

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet