Ember-bárány hibrid, csecsemőklónozás, halottak feltámasztása: napjaink tudósai istent játszanak!

2018. július 25., szerda




Meddig fogja büntetlenül hagyni a Jó Isten azt, amit egyes tudósok művelnek? Borzalmas és etikátlan kísérletek egész sora zajlik a Földön!

Napjaink kutatásai, kísérletezgetései a tudósok egy jelentős részéről lelketlenek.

Olyan kimérákat - fajok keresztezését - hozzák létre laborokban, amiket tudományosan cska lehetséges, etilailag viszont ezen embrióknak a létezése erősen aggályos.

Rengeteg problémát vetnek fel azon kívül, hogy sokan ízléstelennek tartják az egészet, amivel a tudósok, genetikusok egy része próbálkozik.

Ember-bárány, vagy ember-disznó hibridek embriójáról is beszámoltak az elmúlt időszakban.

Ha a fogantatást tekintjük az élet megszületésének, ahogyan az egyház is, akkor eleve borzalmas istentelenség ez az egész, amit a laborokban művelnek.

Sok vallástudós szerint ez az ember bukása. Az árulás Isten szemében, amikor azt modnjuk, hogy mi is tudunk életet etremteni és elvenni, és jobban tudjuk, mint ő.

Ekkor már nem is lesz szükség rá, és az ember elistentelenedik.

Nem társadalmi és vallástudományi szemszögből nézve ráadásul senki sem tudja, milyen hatással elsz a világunkra az, ha emberi-állat hibridek jönnek létre.

Lesz vajon lelkük? Lesznek jogaik?

Vagy csak a genetikai cégek, vállalatok termékei lesznek?

Szabad-e Istent játszani? Mindenek előtt a modern orvostudomány – különösen a genetika területén elért – egészen utópisztikus vívmányai kapcsán a „szabad-e Istent játszani?” kérdést szokták feltenni. 

Más szóval: vannak-e határai annak, hogy az ember tudományos eszközökkel a természet rendjét megváltoztatva, az életminőségét – akár az egészség, akár az élet más területén – javítsa? Nem megy-e ezzel szembe az Isten által teremett világ rendjével, és végső soron magával az isteni akarattal?

A kísérletezés természetesen további elvi etikai kérdéseket vet fel, mint például, hogy ha az egymásba oltott embriót hagynánk kifejlődni, akkor mely ponttól tekintenék emberi magzatnak, és ennek megfelelően milyen körülmények között lenne megengedett az elvetésük stb.

A genetika egy csodálatos pajzs lehet a betegségek ellen, egyben egy borzalmas fegyver az élet ellen. nehéz most ezt előre látni, hogy az emberiség végleg elistentelenedik-e a tudomány és a genetika hatalma által, vagy valójában idővel még közelebb kerül-e Istenhez.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen bizarr klónozás botrány


Megtekintések száma: 25323





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet