Emlékezni olyanra, ami meg sem történt: bizonyíték lehet a téridő anomáliákra, és a párhuzamos dimenziókra

2016. december 12., hétfő
Elég gyakori jelenség minden embernél, amikor valami olyasmire emlékszünk, amiről kiderült, hogy meg sem történt. Egy elmélet szerint ezek a „hamis” emlékek bizonyíthatják azt, hogy a mi világunkkal párhuzamosan még rengeteg világ létezik.

Multiverzumok jelenléte

Az elméleti fizikusok, filozófusok már egy ideje pedzegetik a multiverzumok elméletét, és azt, hogy talán nem vagyunk atekintetben sem egyedül a világegyetemben, hogy a saját világunk végtelenszámú lenyomata is jelen lehet, más-más, általunk láthatatlan dimenziókban, párhuzamos síkokon.

A multiverzumokról már rengeteg teória született arra vonatkozóan, hogy hogyan is, és miként viszonyulnak, vagy állnak kapcsolatban a mi világunkkal.

A multiverzum alapvetően arról szól, hogy a saját univerzumunkon kívül még kismillió hasonló univerzum létezik.

Ezek az idegen univerzumok talán más-más fizikai törvények alapján működnek, és más korok uralkodnak bennük, de alapvetően az összes univerzum és világ hasonló lehet a miénkhez.

Mi több, a legtöbb elmélet valószínűsíti, hogy az énünkből több verzió is megtalálható, csak más-más világokban, ezért is hívjuk őket párhuzamos világoknak.

A párhuzamos világok énképei

Egy ember nem csak egyetlen énképpel rendelkezik, hanem végtelen számúval. Lehet, hogy egy párhuzamos világban ügyvéd lett belőlünk, míg egy másikban egy autóbalesetben elveszítjük a lábunkat.

Az eseményeknek végtelen variánsa létezik, és ez egyben összefügghet az idősíkokkal is.

Persze ezek az énképek nem tudnak, és nem is tudhatnak egymásról, mert az megbontaná a téridő szövetét, és a multiverzumok közötti törvényszerűségeket.

Az antropikus elvet is bizonyíthatja a párhuzamoos világok létrejötte, ugyanis ezek alapvetően egy bonyolult, hatalmas hálózatot alkotnának, ami kizárt, hogy természetes úton jöjjön létre. Valakinek, vagy valaminek be kellett állítania annak idején a tér és az ismert világ paramétereit, melyből ez a rengeteg multiverzum ered.

Ha pedig egyszerre jöttek létre, akkor is felvetődik a kérdés, ki, vagy mi állíthatta be az egyes univerzumok, világok eltérő paramétereit?

„Hamis” emlékek bizonyíthatják a párhuzamos világok létezését

Az embereknél gyakran előfordul egy érdekes jelenség, melyet sokan memóriazavarral magyaráznak. Ezt a jelenséget valószínűleg még te i tapasztaltad, annyira gyakori.

Konkrétan arról van szó, hogy időnként olyan eseményekre emlékszünk, amik meg sem történtek.

Ezek az emlékek azonban mégis annyira élénken élnek bennünk, hogy a tudomány egyes képviselői szerint lehetséges, hogy nem memóriazavar áll az esetek hátterében, hanem az, hogy ezek az emlékek teljesen máshonnan vannak lehívva a tudatunk által.

Talán az énképeinknek egyetlen, egy azon kollektív tudata van, és valamilyen szabályszerűség alapján van meghatározva, hogy melyik énkép mely emlékeket tudja lehívni a tudatába.

Időnként azonban hiba csúszhat a dolgok működésébe, és előfordul, hogy egy másik univerzumban, vagy párhuzamos világban élő énképünk emlékeit hívjuk le a saját tudatunkba.

Így pedig olyan „hamisnak” titulált emlékek születnek, amik annak ellenére, hogy meg sem történtek, olyannyira erősen élnek az emlékeinkben, mely ugyanolyan hullámgörbét húz az agyi aktivitás mérések során, mint a valóban megtörtént emlékek.

Sokak szerint éppen ezért ezek a „hamis” emlékek komoly bizonyítékai lehetnek a párhuzamos világok létezésének.

tudomány rejtély rejtélyek párhuzamos világok párhuzamos dimenziók multiverzum


Megtekintések száma: 50625

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet