Emlékeztek még a Fertő tónál álló mesés cölöpházakra? Több is leégett egy pusztító tűzben! OSZD MEG másokkal is!

2017. június 28., szerda
Több ház még lángol a Fertő tavon. A korábban általunk is bemutatott mesés táj igazi pokollá vált. A riasztást ötös kiemelt fokozatúra emelték.

Három ház már teljesen leégett, a negyediknél és az ötödiknél jelenleg is dolgoznak a tűzoltók. A riasztást ötös kiemelt fokozatúra emelték. - állítja a kisalföld.hu, és az ikvahir.eu.

A katasztrófavédelem 13:30-kor tájékoztatta a közvéleményt és a helyieket, eszerint a riasztást a kiemelt ötös fokozatúra emelték.

Egy csónakház kaphatott lángra, és szinte pillanatok alatt átterjedt a mellette álló nádtetős faházakra.

A tűzoltók több víz-és habsugárral kezdték meg az oltást. A fertőrákosi önkéntes tűzoltók egy tűzoltóhajóról segítenek. Észlelve a füstöt megérkeztek az osztrák tartományi önkéntes tűzoltók is, de beavatkozásukra egyelőre nem volt szükség, jelenleg biztosítják a helyszínt.

Több ház leégett, már a negyediknél és ötödiknél is folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, de ennél is több leéghet!

Korábban mi is beszámoltunk ezekről a csodálatos cölöpházakról. Fertőrákoson, a nádfedeles cölöpházak stégjén az ember naplementekor ugyanabban a csodálatos látványban tud részesülni, mint Mali partjainál, vagy a Bahamákon.Forrás: Facebook

Na jó, azért észrevehető a különbség, mi sem vagyunk vakok, de nagyon sokak - akik már jártak ott - azt állítják, hogy tényleg meseszép, és ha azt nézzük, hogy nem kell hozzá sokat utazni, akkor tényleg egy földi paradicsom hazánkban.

Forrás: kisalfold.hu

Most azonban több ház is porig égett, és veszélyben van a többi ház is! Sajnálatos, hogy ez az eset történt, reméljük mihamarabb újjáépítik a megsemmisült házakat.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség szomorú


Megtekintések száma: 257214

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet