Emlékszel a Tüskevár Tutajosára? Így néz ki, és így él most!

2019. július 22., hétfő




Fél évszázad telt el azóta, hogy az ország megismerte Seregi Zoltánt.

A Tüskevár című kultikus film Tutajosa még csak 13 éves volt, amikor eljátszotta a legendás szerepet. Édesapja rendező volt, az ő egyik filmjének forgatásán fedezték fel a kis Zolit.

A Bors most felkereste Seregit, aki a mai napig szívesen emlékszik a forgatásra.

“Izgalmasan teltek a napjaim a felvétel előtt: el kellett olvasnom a regényt, és nem utolsósorban meg kellett tanulnom a szöveget, ami nem volt kevés.

Szerencsére Matula bácsi, akit Bánhidi Laci bácsi alakított, mindenben a segítségemre volt. Mondta is, senki sem született úgy, hogy tud pecázni, evezni, vagy éppen lőni. Laci bácsi viszont mindent tudott, és meg is tanított nekem.

A mindig borostás, dohányszagú Matula még az őrzőangyalom is volt, máig sem tudom miért, de leginkább a rendezőtől óvott.”

“Tutajos” később a Színművészetire is jelentkezett, ám nem vették fel, amit ma már nem is bán. A szakmától azért azóta sem távolodott el, rendezőnek tanult, ma pedig a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

“A színház mindig izgatott, de inkább a rendezés.

Már értem, miért féltett a rendezőtől Bánhidi Laci bácsi, bár azt nem tudhatta, hogy direktornak lenni sem leányálom. Most Békéscsabán dolgozom, és igazgatóként nemcsak a művészekért, hanem mindenkiért, aki a színházhoz tartozik, felelős vagyok.

Az irodám ajtaja ezért mindig nyitva, nálam nem kell senkinek időpontot kérni.” – mesélte a lapnak.


OSZD MEG másokkal is!

történelem magyar régmúlt retro


Megtekintések száma: 40722





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet