Ennek a gyümölcsnek a leve számtalan jótékony hatással van a szervezetedre: mindenkinek fogyasztania kéne!

2018. szeptember 14., péntek




Naponta egy csésze szilvalé csodákat tesz a szervezettel. Sok vitamint, ásványi anyagot, rostot, antioxidánst, és tápanyagot tartalmaz. Nézzük, milyen pozitív hatásokkal rendelkezik!

Szívvédő hatása van

Segítségével könnyen felveheted a harcot a szív-, és érrendszeri betegségek ellen. 100 gramm szilva 157 mg káliumot tartalmaz, ezért fontos szerepet játszhat a pulzus, és a vérnyomás szabályozásában. Csökkenti a stroke kialakulásának esélyét, és a koleszterinszintet.

Megszabadít a plusz kilóktól

Sok rostot tartalmaz, ezért szabályozza az emésztést, megszabadít a lerakódott méreganyagoktól, és a plusz kilóktól is. Alacsony a glikémiás indexe, sokáig jóllakottságérzéssel tölt el, így egy pár szilva segítségével a nassolást is elkerülheted.

Jóttesz a szem egészségének

Magas antioxidáns, A-, és C-vitamin tartalma miatt védelmet nyújt a makuladegeneráció ellen, és erősíti a látást.

Megőrzi a bőr fiatalságát

Naponta 1 csésze szilvalé gondoskodik a bőr fiatalságáról, és rugalmasságáról, védelmet nyújt az UV-sugárzások ellen, csökkenti a ráncok, és a bőrelszíneződések kialakulásának esélyét. Külsőleg is alkalmazható a szilvalé, márts bele egy kis vattakorongot, és hetente 2-3 alkalommal töröld át az arcbőröd vele. Hagyd állni néhány percig, majd langyos vízzel mosd le.

Télen fogyassz aszalt szilva levet

Ha nem találsz friss szilvát, fogj 4-5 szem aszalt szilvát, tölts rá egy csésze vizet, és hagyd állni egy éjszakán keresztül. Másnap idd meg a levet, majd a nap folyamán edd meg a szilvákat is.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Tudásfája.com

tudomány egészség orvostudomány természetes remediák


Megtekintések száma: 38242





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet