Énok könyve földönkívüli bukott angyalok látogatták a Földet

2023. június 26., hétfő




Egy történész és kutató azt állítja, megfejtette a mű teljes és valós értelmezését, ami az ősi idegenek eredetét meséli el.

Az angyalok sűrűn jelen voltak a világ számos kultúrájában, de a Biblia óta ismeri őket széles körben az emberiség leginkább.

Rengeteg különféle ábrázolás születet róluk, és hol emberinek, hol kevésbé emberinek ábrázolják őket.

Sokan úgy vélik, hogy ezek az angyalok mindig is egyfajta szimbolikus jelentéssel bírtak, és sosem voltak többek, mint fiktív ideológiák egyfajta kivetülései. Azonban Énok könyvében olyan dolgok vannak leírva.

Ráadásul, ha figyelmesen elolvassuk Énok könyvét, akkor alapjaiban változhat meg a gondolkodásunk arról, hogy kik, vagy mik is voltak ők.

Érdekes belegondolni abba, hogy az angyalok lehettek a legelső alakok, amiket ismertek a világ legelső civilizációi. Mindez véletlen lenne? Hogyan lehet az, hogy az ősi egyiptomiak, és a sumerok, de még a maják kultúrája is ismerte őket?

Honnan? Miért? Globális jelenségről volt szó, vagy csak egyfajta kulturális örökségről?

Sokan sejtik úgy, hogy a sumer és más kultúrákban megtestesített lények, az angyalok valójában földönkívüliek lehettek. Ugyanis rendelkeztek mindazokkal a képességekkel, melyeket az ősi idegenekre utaló leírásokban találhatunk.

Egyes kutatók szerit ráadásul Énok könyve kimondottan rávilágít í kérdéskörre, ha tudunk a sorok között olvasni.

Zecharia Sitchin a fél életét feltette arra, hogy a sumer civilizáció után kuatsson, és olyan dolgokat tárjon feé az ősi ékírásokból, amit azelőtt soha senki. Mondhatni sikerrel is járt, mivel rengeteg olyan összefüggésre jött rá a sumerokkal kapcsolatba, amire akkoriban egyetlen régész-történész sem.

Énok könyvében szerinte egyértelmű utalások vannak arra vonatkozóan, hogy az angyalok, azaz a bukott angyalok nem mások volta, mint földönkívüliek.

Énok könyve ugyanis egyértelműen leírja, hogy A Hermon hegyre érkező bukott angyalok kinyilatkoztatták, hogy a Földön szeretnének tovább élni.

Az égből érkeztek, tehát feltehetően valamelyik csillagrendszerből eredeztethetőek.

Sitchin azonban még ennél is tovább ment, és azt állította, hogy a bukott angyalok az ősi Anunnakik száműzött tagjai lehettek, akik az emberekkel kezdtek hálni, és kapcsolatot létesíteni, ezért "letaszítattak" a Földre.

A későbbiekben a Biblia is mesél róluk, ugyanis a Biblia a jó és a rossz harcát vázolja fel. Azonban a jó és a rossz harca a Földön maradt, emberiekkel szövetséges nefilimek és az ősi Anunnakik harcáról szól, legalábbis átvitt értelemben erre vannak utalások.

Énok könyvének mind a mai napig számos megfejtetlen momentuma van. Alapjaiban véve Énok könyvének soraiból azonban ki lehet olvasni az ősi idegenek, valódi múltját. Azt, hogy kik is voltak a Földre leszállt bukott angyalok, és azt is, hogy mi történt velük.

Sitchin utatásait azonban nem mindig veszik komolyan, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a mai idejében igen szavahihető, nagy szaktudású embernek ismerték a kollégái.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás angyalok nefilimek


Megtekintések száma: 168840





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet