Erdogan ultimátumot adott Európának: ugyanaz várhat rá, mint Szíriára, akiket lerohantak

2019. október 30., szerda
"...Amikor 100 ember érkezik Görögországba, telefonon kerestek minket. Itt 4 millió (menekült) van. Eltökéltek vagyunk..."

Törökország és az Európai Unió viszonya egyre inkább elmérgesedik. Mint ismert, 2019 október elején indított Erdogan török elnök hadjáratot Szírai, egész pontosan a szíriai kurdok ellen.

Hamar nyilvánvalóvá vált a világ számára, hogy ez egyfajta etnikai tisztogatás, erer a Guardian információi is hozzájöttek, melyek elpusztított civil célpontokról, nők és gyermekek holttesteiről is szóltak.

A török haderő ugyanis szó szerint mindent legyalult, ami az útjába állt.

Az Európai Unió tanácsa elítélte a történteket, és nyomásgyakorlást helyeztek kilátásba a törökökkel szemben.

Erdogan azonban ismét fenyegető dolgot üzent a kontinensének és a teljes nyugati világnak.

A kurdok elleni hadjáratot az Európai Parlament határozatban ítélte el, amire a török elnök megint azzal reagált, hogy megfenyegette Európát, menekültek milliót indítja útnak az unió felé:

"Gyerünk, nézzük meg, tartsatok el ti is százezreket. Pénzetek van, erősek vagytok, amikor 100 ember érkezik Görögországba, telefonon kerestek minket. Itt 4 millió (menekült) van. Eltökéltek vagyunk."

Az amerikai hadsereg továbbra is részt vesz a szíriai olajmezők biztonságának garantálásában, és arra biztatta a kurdokat, hogy települjenek át az olajmezők térségébe.

Európa megfenyegetése már nem az első ízben történik.

Kérdés, hogy mi lesz a vége.

Sokak szerint ha az egész egy háborúba torkollna, az állandó pénzhiánnyal küszködő ENSZ és a NATO már nem lenne képes komoly lépeseket tenni és Európa védelmét megszervezni a török invázióval szemben...

Ebben pedig egyre több geopolitikai elemző egyetért...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika


Megtekintések száma: 86596

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet