Erich von Däniken: a nagy Biblia szerint elhazudták a kőkorszakot és az egész történelmet

2023. augusztus 27., vasárnap
Erich von Däniken az egyik első olyan ember volt, aki fellebbentette a fátylat az ősi múlttal és az idegenek látogatásaival kapcsolatban.

Feltárta azokat a bizonyítékokat, melyek szerinte egyértelmű jelei annak, hogy nem mindent mondtak el a történelmünkről, és arról, hogy egy másik, idegen fajjal lehettünk kapcsolatban.

Az ősi idegenek elmélete az ő hatására kapott szárnyra, és az igazság így kezdett a felszínre kerülni. Däniken azt gondolja, hogy maga a Biblia is bizonyítja az idegenek egykori látogatásait az ősi időkben. Ezékiel próféta a Bibliában egy űrhajólandolást vázolt fel, és természetesen az ufonauták is megjelentek.

Von Däniken elméletét a vallástudósok, a nyelvészek, a néprajzkutatók és a történészek szinte cáfolásra is méltatlan badarságnak tartják, a NASA egyik mérnöke azonban tervrajzot készített a próféta által látott fémből készült, égből alászálló járműről, ami igazolni látszott a sejtést.

Azt tanultuk az iskolában, hogy az emberiség elsősorban az evolúciónak és a tapasztalatainak köszönheti a szellemi fejlődését. Von Däniken szerint azonban az ősemberek nem voltak éppen értelmes lények, és még ma is barlangban laknánk és annak a falára rajzolnánk, ha nem jöttek volna az idegenek, és nem termékenyítették volna meg ősanyáinkat.

De a spekulációk nagymestere szerint ez megtörtént, és ezért indult látványos fejlődésnek az emberiség az őskorban. Sőt, különböző bolygókon távoli rokonaink is élnek, akik szintén azoknak a földönkívülieknek köszönhetik génállományuk egy részét, akiknek mi.

Ebből rögtön következtethetünk arra is, hogy von Däniken szerint nemcsak a Földön van élet, de az univerzum csak úgy hemzseg a különböző, idegen lényektől.

Erich von Däniken szerint nemcsak Egyiptom történelme és a piramisok története hamis, hanem már az őskori civilizációk életét illetően sem őszinték velünk a tudósok és a kutatók.

Sem a neandervölgyi ember, sem a homo sapiens, de még a kelták sem lehettek azok, akik a hatalmas építményeket – például a Stonehenge-t – felépítették.

Bár a régészek és a történészek rájöttek a csízióra, hogy egyszerű szerszámokkal, némi ésszel és erővel hogyan készülhettek el ezek a lenyűgöző megalitépítmények, von Däniken szerint ezek az egész univerzum tudományát rejtik magukban, nem pedig primitív törzsek isteneinek és a természet tiszteletét.

Ezt támasztja alá az is, hogy az egyiptomi piramisok titkát évtizedek óta elhazudják, ugyanis több ezer évvel idősebbek, mint bárki hinné. Sőt, a gízai nagy szfinxen víz okozta erózió nyomai találhatók.

Ez pedig minimum 10-14 ezer éves kort feltételez, ami viszont azt jelenti, hogy emberek nem alkothatták, mivel akkor sem technológiai sem szellemi szinten nem tartott ott a fajunk, hogy kivitelezzen ilyen méretű struktúrákat.

Adódik tehát a kérdés: kik és miért hozták létre? A múltunk mennyire feltáratlan, és milyen sötét meglepetéseket tartogat még?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes rejtélyek idegenek ősi idegenek


Megtekintések száma: 238174

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet