Erre a 7 tünetre nagyon figyelj: segítségre van szükséged, ha észleled, akár bele is halhatsz!

2018. szeptember 16., vasárnap




Nem játék! Terjesszétek, mert nagyon sokan szenvednek benne úgy, hogy nem is tudnak róla!

A depresszió egy súlyos betegség, amit komolyan kell venni, mert különben súlyos következmények várhatók. Vannak azonban olyan társadalmak, családok, ahol a depressziót nem tartják igazi betegségnek, hanem úgy gondolják, hogy az csak egy mítosz, egy lelki jellegű hangulatingadozás.

Azonban ennél jóval nagyobb problémát jelent a depresszió, amelynek fizikai tünetei is vannak. Lássuk a legfontosabb 7-et ezek közül.

1. Állandó fáradtság, levertség, erőtlenség

A fáradtság, erőtlenség a depresszió egyik legjellemzőbb tünete. Ha néha rátör valakire az energiahiány, az még nem jelent nagy bajt, mert természetes, ha időnként lemerül az ember. Azonban, ha valaki mindig, minden napszakban, évszakban kedvetlen, nincs hangulata semmihez, egész nap inkább csak fekszik az ágyban, akkor ott már valami probléma van. Ez a problémát nevezik depressziónak.

Dr. Maurizio Fava, a Massachusetts General Hospital által indított egészségügyi program vezetője szerint gyakran előfordul, hogy a depresszióval küzdők azután is kimerültnek, fáradtnak érzik magukat, mikor átaludták az egész éjszakát, reggel mégis alig tudnak kimászni az ágyból.

2. Nagyobb érzékenység a fájdalomra

A depressziósok fájdalomküszöbe a megfigyelések szerint alacsonyabbá válik, ezért a kisebb ütéseket, sérüléseket is nagyobb fájdalomként élik meg. Ezt egy 2010-es és egy 2015-ös tanulmányban is megerősítik. Ahogyan azt is, hogy egyes antidepresszáns gyógyszerek érzéstelenítőként is hatnak, ami nem csak a kedélyállapotot javítja, hanem a fájdalom tűrésküszöbét is növeli.

3. Állandó hát- és izomfájás

Ez főként a munkahelyen, iskolában szokott jelentkezni. Az okok között szerepelhet a stressz és a depresszió. Egy 2017-ben végzett kutatásból, amelyben 1.013 kanadai egyetemista vett részt, az derült ki, hogy direkt kapcsolat van a depresszió és a hátfájás között, hiszen a depresszió képes gyulladásokat előidézni az idegsejtek szintjén, ami fájdalomérzettel párosul.

4. Fejfájás

Ha valaki stresszes környezetben él, dolgozik, ahol gyakoriak a konfliktusok, az agyilag és lelkileg is megterhelő. És idővel az ilyen életkörülmény, környezet depressziót eredményezhet, ami azt jelentheti, hogy napi szinten, főként a homlok környékén fájdalom alakul ki, amihez még párosul a szomorúság, a zavart elmeállapot, valamint a gyengeség.

5. Látásproblémák

Egy 2010-es német kutatásból az derült ki, hogy a mentális problémák, amilyen a depresszió is, látászavarokat okozhatnak, például a kísérletben résztvevő depresszióra hajlamos emberek gyakran szürkés foltokat láttak, és sokszor nem tudták konkrétan felismerni a képeket, részleteket, ami megjelent a szemük előtt.

6. Gyomorfájás, kellemetlen érzés, nyomás a hasban

A depresszióban szenvedők gyakran tapasztalnak a gyomruk, hasuk tájékán kellemetlen szorongást, feszülést. A Harvard Medical School kutatói azt állítják, hogy a gyomorpanaszok mögött sokszor valamilyen mentális jellegű probléma áll, ilyen lehet a stressz, vagy a depresszió. Az orvosok szerint a gyomor gyakran a második agynak is nevezhető, mert minden mentális eredetű gondot, problémát képes előrejelezni.

7. Emésztési zavarok, rendellenes bélmozgások

Az olyan problémák, mint a székrekedés, hasmenés nem csak azért alakulhatnak ki, mert valamilyen vírus, baktérium okozta fertőzés ütötte fel a fejét a bélrendszerben, hanem az olyan érzelmek, mint a krónikus stressz, félelem, idegesség, depresszió is kiválthatnak emésztési problémákat, bélpanaszokat, -bántalmakat. Ezért kell kiemelten figyelni a lelki, pszichés gondok kezelésére.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Filantropikum.com

ezotéria spirituális lélek durva depresszió


Megtekintések száma: 49285





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet