Erről TUDNOD KELL: Április 1-től börtön járhat érte!

2018. március 22., csütörtök
Jól gondolja meg mindenki, aki ilyet tesz. A törvény ultimátumot adott minden embernek!

Erre amit itt leírunk, nagyon figyelj oda, ugyanis akár börtön is járhat érte, és könnyen elkövetheted azt a hibát, hogy megteszed.

Minden bizonnyal mindannyian újítottunk már fel. 

Csináltunk már nagy tavaszi nagytakarítást, és festettünk, szigeteltünk a tavasz és a nyár közeledtével.

Ezt mától nagyon nagy körültekintéssel kell megtenni. Ha rosszul csinálod, akkor ugyanis törvénybe ütköző cselekedetet viszel véghez, amiért börtönbe is zárhatnak.

NEM VICC!

A törvény április elsejétől lép érvénybe, és ez nem valami április tréfa.

Hazánkban vannak olyan fecskefajok, amikneka természeti értéke 50 ezer forint. Eddig ezt súlyosna büntették, azonban mostmár azt is büntetik, ha elpusztítjuka tojásukat.Rendszerint 4 egyed él egy fészekben, így akár negyedmillió forintos bírságot is kiszabhatnak egy fészek leverése miatt. Sőt!

Arról van szó, hogy áprilistól tilos a telelésből visszatérő és a költési időszakot megkezdő fecskepárok fészkeinek leverése házátalakítás, felújítás, szigetelés, festés miatt.

Ha valaki fecskefészket talál az otthonán valahol, és eltünteti, már az is kimeríti a bűncselekményt, így akár börtönnel is lehet fenyegetni.

A változtatást főleg az olyan kegytelenkedők miatt hozták, akik szatyrot tetteka fészkekhez, így lassú halálra ítélték a fióákat.

Ilyenkor joggal vetődhet fel az állatkínzás tényállása.

A Büntető törvénykönyv alapján két év szabadságvesztéssel büntethető az a gerinces állattal szembeni bánásmód, amely annak pusztulását okozza.

A fecskék száma már egy jó ideje csökken, ez is állhat a szigorítás mögött, de mint leírtuk, nagyon sok más gerinces állatra vonatkozik ez az egész.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika elgondolkodtató társadalom


Megtekintések száma: 65561

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet