Erről tudnod kell: nálunk is betiltják a műanyagot! óriási változás lesz a boltok polcain és a hétköznapokban!

2019. április 21., vasárnap




Ez az egész életünkre nagy kihatással lesz, jobb ha tud róla mindenki!

2021-től betiltja az EU a műanyag szívószálakat, evőeszközöket és fülpiszkálókat, azért, hogy csökkenjen az eldobható és újra nem hasznosítható műanyagok használata. 

Ez ugyanis nagy mennyiségű hulladékot jelent, ami nem bomlik el, és amivel már most sem tud mit kezdeni az emberiség.

Mit használhatunk műanyag szívószál helyett? Milyen megoldások léteznek? 

Már természetesen azon kívül, hogy ne használjunk szívószálat. Sokan ugyanis baleseti sérülés, fogászati beavatkozás, valamilyen egészségügyi probléma miatt kénytelenek szívszálat használni, és kisgyermeknél is előfordul olyan helyzet, amikor jobb a szívószál, mint a pohárból ivás.

Nos, szalma szívószálat most is lehet rendelni külföldről, például olyan, kifejezetten erre a célra termesztett növényből, amelyet az egészségügyi hatóságok engedélyeztek.

Fém szívószál

Hulladékmentességgel vagy öko háztartással foglalkozó oldalakon, webshopokban lehet kapni a rozsdamentes acélból készült szívószálakat. Rendszerint 4 darab van egy csomagban. Olyat érdemes venni, mihez kis kefe is van a tisztításhoz.

Papaja levélszál

Trópusi vidékeken, ahol megterem, miután a fáról levágják a levelet, a szárat külön levágják, majd megtisztítják, megmossák és így használják szívószálként.

Hosszú makaróni

Az egyik legkézenfekvőbb és legegyszerűbb megoldás, ehető, lebomló, és nem is kerül egy vagyonba.

Bambusz

Az Ázsiában termő bambuszból készült megoldás is megfelelő – más kérdés, hogy azért a szállítás miatt ökológiai lábnyomot hagy maga után. Vékony ecsettel vagy kis kefével tisztíthatod. Ha pedig elhasználódott, lebomlik és komposztálóba is tehető...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen


Megtekintések száma: 15859





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet