Erről tudnod kell neked is! Hatalmas változás jön hazánkban, mely sokakban felháborodást kelthet majd!

2017. június 10., szombat
Novemberben jön, és gyakorlatilag mindenkit érinteni fog. Nem mindenki fog örülni neki.

Új, meglepő változás jöhet Novembertől a magyar egészségügyben, ugyanis egy elektronikus rendszerben fogják rögzíteni a különféle orvosságokra kiváltható recepteket.

Ettől kezdve az asszisztens már nem írhat fel semmit, csak és kizárólag az orvos.

Ez egy rendkívül komoly, szinte mindenkit érintő alapos változás.

Ráadásul nagyon sokan nem fognak neki örülni. A Népszava árulta el, belső információkra hivatkozva hogy ősztől elindul az e-recept program, aminek keretében már elektronikusan írják fel a recepteket.

Az orvos az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzíti, hogy kinek, milyen gyógyszert rendelt. A gyógyszertárakban innen olvashatják le az adatokat.

vagyis vége mindenféle trükközésnek. Ez talán nem is baj, de az emberek gyakran nem a szélhámosság miatt trükköztek, he egyáltalán trükköztek, és komoly érvágás lehet nekik.

Drasztikus változás ugyanis a régi rendszerrel szemben, hogy mindenki csak a saját nevére felírt gyógyszert válthatja ki. Aki kiváltja a gyógyszert, annak igazolnia kell magát valamilyen hivatalos dokumentummal, a banki ügyintézéshez hasonlóan.

"Ha felnőtt családtagnak vagy szomszédnak kell elhozni a gyógyszert, akkor szabályos meghatalmazás kell, vagy kérni kell az orvostól a régi vényt helyettesítő papírt, amit már olyan szabadon lehet használni, mint a maiakat" - írja a Sztárklikk.

Forrás: napi.hu

Egyelőre bevezetési szakaszban lesz, így nem fog megszűnni a régi rendszer még egy rövid ideig.

Ha ugyanis az orvos a betegnél írja fel a receptet, az még a régi rendszer szerint fog működni.

Az e-recept és e-beutaló ki fogja szorítani a papíralapú rendelést, sokak szerint szűk egy éven belül.

Vagyis komoly változásokat élhetünk meg a recept kiváltás terén, amihez rengeteg embernek kell hozzászoknia, és eltűrnie, alkalmazkodnia a vele járó kellemetlenségekhez is!

Sokan attól félnek, hogy sokkal nagyobb lesz majd a sorban állás a gyógyszertárakban, míg mások az idősebbeket féltik, akik nem fogják érteni az új rendszert.

Forrás: 24.hu

Sokan azzal is érvelnek az egész ellen, hogy akárki akármikor lehet olyan állapotban, hogy még a legközelebbi gyógyszertárba se tud eljutni. És ebben van némi igazság.

Azért előnye is lesz az egésznek: nem kell többé receptet vinned magaddal, ugyanis azt kiadják majd, ha igazolni tudod magad.

OSZD MEG másokkal is!

magyarország egészség magyar egészség megelőzés egészségügy


Megtekintések száma: 131756

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet