Észak-Korea: EZ a világ legnagyobb illúziója, avagy élet egy elzárt világban

2017. szeptember 26., kedd
Hátborzongató történetek látnak napvilágot a világ egyik utolsó diktatúrájában élőktől. 12 olyan tény, amit nem gondoltál volna Észak-Koreáról!

Bár a világ, a turisták, és a Phenjanban élők előtt hatalmas, bőséges, roskadozó árucikkeket és kosarakat mutatnak, csillogó üzletekkel és boltokkal, a valóságban SEMMI sem eladó.

Észak-Korea fővárosában a turisták mindenhova csak felügyelettel vagy idegenvezetővel mehetnek, és van, hogy az utcára ki sem engedik őket a kényelmes, és az országtól szándékosan elzárt hotelekből.

Megdöbbentő, hogy mennyire magas szinten zajlik a propaganda, és mennyire gyorsan és hatékonyan képesek elhitetni az emberekkel, hogy minden rendben van. Ennek alapja a rezsimtől való félelem.

Kim Dzsongunt annyira mélyen tisztelik, és akkora mendemondát alakítottak ki körülötte, hogy – és ez tényleg komoly – sokan úgy hiszik a mai napig, hogy a szeretett vezérnek soha nem kell vécére mennie, mert ő nem szokott olyat.

Sokan nem tudják, de állampolgárként nem válogathatnak az ottani emberek a hajviseletet illetően. 2013-ban született egy törvény, mely összesen 28 féle hajviseletet engedélyez. Aki ettől eltér, az főbenjáró bűnt övet el, amiért akár kivégzés is járhat.

A tanulás nagyon drága Észak-Koreában. A szülőknek nem csak a tandíjakat kell befizetniük, de a tantermi padot és a székeket is bérelniük kell pénzért. Sőt, ha hideg az idő, akkor a fűtött teremben való tartózkodásért is fizetni kell.

Napjainkig is léteznek koncentrációs táborok, talán a világon egyedülálló módon. Ezekben legalább 200.000 ember szenved és hal meg. Mióta Kim Dzsongun került hatalomra, azóta a táborok mérete jelentősen nőtt, ezt a műholdas felvételek bizonyítják.

Észak-Koreában ráadásul kevesen tudják, de nem 2017-et írnak, hanem 105-öt. Igen, jól olvastad. Ez azért van, mert a nagy előd, Kim Ir Szen születésétől számítják az időt.

A Biblia birtoklásáért ki is végzik az embert, mivel ez egy tiltott könyvnek számít, nyugati tanításnak tartják.

Az Apple, Sony, és a Microsoft nem törhetett be Észak-Koreába. Az ott élő lakosság még nagyon keveset tud ezeknek az elektronikai eszközöknek a létezéséről, és az internet is korlátozva van. A kormány célja, hogy teljesen elszigetelje a lakosságot.

A marihuána legális Észak-Koreában, ráadásul hivatalosan nem is minősül drognak.

Egyszerűen “dohánylevélnek” nevezik, és gyakran felbukkan az utak mentén, ahol előszeretettel termesztik a helyiek. Az utcán mindennapi dolognak számít, ha valaki füvet szív, sőt, a marihuána különösen népszerű a fiatal katonák körében.

Az viszont riasztó tény, hogy nemrég ugye nagyhatalommá vált, méghozzá atom nagyhatalommá, mert képesek voltak előállítani az észak-koreai mérnökök atomtölteteket, és ezeket a jelek szeritn el is tudnák juttatni bárhová, ahová kellene.

Mindemellett Észak-Korea hadserege a legnagyobb hadsereg a világon. A becslések szerint 1,2 millió azonnal bevethető katonájuk van. Nagy-Britanniának alig 156 ezer katonája van ami bevethető...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség észak-korea


Megtekintések száma: 95124

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet