Észak-Korea fenyegetése mögött valójában nem más áll, mint maga Amerika?

2017. szeptember 13., szerda
Hátborzongató összeesküvés elmélet, ami akár igaz is lehet sok elemző és politológus szerint. Mi van, ha Észak-Korea atomfenyegetése valójában csak védelmi mechanizmus?

Észak-Korea fenyegetése valójában csak egy önvédelmi mechanizmus? Talán az egész teljesen másról szól a színfalak mögött, mintán ahogyan azt a nemzetközi - és főleg Amerika barát - média tálalja az embereknek...

Arról van szó, hogy Észak-Korea nem véletlen teszi azt amit tesz.

Annak idején Amerika a maga jogán - nemzetközi felhatalmazás nélkül - kiáltotta ki magát a világ csendőrének és ellenőrző nagyhatalmának.

Rajta kívül csak az oroszoknak lehet atomfegyvere, de annak sem örülnek, és mióta kiderült, hogy Oroszországnak vannak is ilyen jellegű fegyverei, rendre támadja őket is Amerika.

Egy globális játszma zajlik itt, a fejünk felett, miközben a nemzetek hülyítése zajlik.

Amerika sohasem volt a világ csendőre. Inkább egyfajta tolvaj oligarchája, rákfenéje a világnak - állítják egyre többen, akik átlátnak a szitán.

Szerintük a játszma végig arról szólt, hogy Amerika ahol érdekei kívánta, "farkast kiáltott", majd ezt követően "felszabadította" az adott országot, és elterjesztette azt az igazán sajátos demokráciát, melynek hamvain aztán az Iszlám Állam kinőtt a földből, és rászabadította magát Európára.

Észak-Korea ezt az elmúlt 15-20 évben végig szemlélte. Tudta, hogy azon országokban káosz és anarchia keletkezik idővel, ahová Amerika beteszi a lábát, és terjeszti a "szabadság" eszméjét.

Nem csoda, hogy elkezdték felfegyverezni magukat. Tudták, hogy a diktatúra, amiben tartják a saját népüket, szúrni fogja Amerika szemét. Sokak szerint ezért az általuk indított atomfenyegetés semmi más, mint egy önvédelmi mechanizmus.

Így hallatja a hangját, mondván, hogy nem félünk megvédeni magunkat.

Észak-Korea diktátora van olyan őrült, hogy bármikor kilőhet egy atombombát. De vajon meg is tenné? Vagy ez az egész csak egy huzavona?

Hisz, ha ténylegesen egy védelmi lépés volt a koreaiak részéről, akkor bevált, félig-meddig.

Hisz nincs előírva az, hogy csak Amerikának lehetnek nukleáris tömegpusztító fegyverei. Az a tény, hogy Észak-Korea is a birtokában áll a technológiának, csak megerősíti őt Amerikával szemben. Védelmet jelent számára, és egyfajta garanciát arra, hogy amíg fenyegetést jelent, Amerika nem piszkálja.

"Ha az Egyesült Államok azt gondolná: majd úgy zajlik le egy háború a félszigeten, hogy nem terjed át hozzá, a Csendes-óceán másik partjára, akkor nagyobbat téved, mint bármikor korábban." - jelentette ki a phenjani vezetőség korábban.

Bárhogyan is, a szálak mindvégig Amerikához vezettek. Akik megölették Saddam Husseint, elpusztították Kadhafit, és balkáni állapotokat vittek és anarchiát minden országba, amit felszabadítottak.

Észak-Korea nem engedett, és időben felfegyverkezett.

Az más kérés, hogy vajon tényleg meghúzná-e a Kim Dzsongun azt a bizonyos képzeletbeli ravaszt, de a legtöbb elemző szerint az észak-koreai vezetésnek és a diktatúrájuknak az atomfenyegetés csak egyfajta biztosíték.

Amíg megvan ez a fenyegetésük, addig Amerika biztosan nem mer majd újat húzni velük.

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés harmadik világháború kataklizma észak-korea


Megtekintések száma: 42802

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet