Észak-Korea újra atomháborút robbanthat ki?! Műholdas képek buktatták le a rakéta komplexumokat!

2018. november 13., kedd
Azt ígérték, hogy leszerelik őket, ehelyett újabbak épültek titokban! Újra riadóztathatják a világot?

Nem úgy látszik, mintha atomfegyver-bázisait felszámolná Észak-Korea. Noha Donald Trump amerikai és Kim Dzsongun észak-koreai elnök június 12-i találkozója után úgy tűnt, a világ megszabadul az észak-koreai atomfenyegetéstől, a legújabb műholdképek elemzése kapcsán a New York Times cikke szerint szó sincs erről.

Az atomfegyver-bázisokat friss jelentésben azonosította a Center for Strategic and International Studies washingtoni munkatársa, írja a lap. "Nem kell sietnünk. A szankciók érvényben vannak. 

A rakéták már nem repülnek. 

A túszokat hazahoztuk" – mondta a múlt héten Donald Trump. Arra utalhatott, hogy immár fél éve nem hajtott végre rakétakísérletet Észak-Korea, ugyanakkor a hírszerzők szerint az ország nem állt le a nukleáris anyagok gyártásával a hegyvidéki rejtett bázisokon.

A lap megkereste az amerikai kormányt, hogy mit szólnak a fejleményekhez, és azt a választ kapták: Trump elnök világosan kijelentette, hogy az észak-koreai elnöknek tartania kell magát a kötelezettségeihez, beleértve a teljes atommentesítést és a rakétaprogram felszámolását.

Ez valószínűleg nem történt meg.

"Nem úgy tűnik, mintha ezeket a bázisokat befagyasztották volna.

A munka folytatódik. 

Attól tart mindenki, hogy Trump belemegy egy rossz üzletbe: lebontanak néhány kísérleti telepet, és cserébe békeszerződést ajánlunk nekik, amivel formálisan is lezárulna a koreai háború. 

De a fenyegetés továbbra is megmaradna – nyilatkozott Victor Cha, a Center for Strategic and International Studies agytröszt munkatársa, akinek Trump beiktatása után komoly esélye volt arra is, hogy dél-koreai nagykövetnek nevezik ki.

A 24.hu cikke szerint Észak-Korea megpróbál mindent kihozni a telepekből, és az itt gyártott rakéták mindegyikébe képesek lehetnek nukleáris robbanófejet tölteni. A rendelkezésre álló információk alapján akár 60 nukleáris robbanófeje lehet Észak-Koreának, még mindig.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: szeretlekmagyarország.hu

érdekes politika háború


Megtekintések száma: 36896

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet