Eszméletlenül szép cseresznyevirágzás Japánban

2017. február 19., vasárnap




A rózsaszínben pompázó szirmok kibomlása már hagyomány Japánban, és a lélegzetelállító látványért turisták ezrei utaznak el minden évben Kawazu városába.

A japáncseresznye virágzásáról talán már mindenki hallott, vagy látott gyönyörű képeket az interneten. A rendszerint tavasszal bekövetkező csodálatos esemény során egy egész park borul rózsaszínbe.

Ilyenkor Kawazu városát szirmok lepik el. Csodálatos látvány, ahogyan ezek a szirmok a levegőben szálnak, és tovasodorja őket a szél.

Ha valaki ezek alatt a fák alatt áll, valóságos rózsaszín sziromfüggöny esik rá.

A japánok a virágnéző ünnepségeket országszerte mindenütt megtartják, a cseresznyevirágzás idejétől függően időbeli eltéréssel, azonban mindösszesen alig pár napos eseményről van szó, mert ennyi idő alatt az összes szirom lehullik a fákról.

Ez a díszfa olyan fontos Japánban, hogy a nemzeti kultúrába is beépült, mint jelkép, és gyakran témája különféle irodalmi, és egyéb műveknek, valamint visszatérő motívum.

A Tokió közelében fekvő település valóságos mesevárossá alakul ilyenkor, mikor a cseresznyevirágok elkezdenek virágzanak, majd szirmaikat elhullajtani.

Olyan ezek alatt a hatalmas fák alatt végigvonulni, mintha csak a mennyország előcsarnokában járna az ember.

Ha tetszett, és te is megnéznéd élőben, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 60029





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet