Esztergomi robbantás, több halott, köztük egy TEK-es, VIDEÓ a helyszínről, Orbán Viktor is megszólalt

2023. szeptember 21., csütörtök
Hivatalos közleményt is kiadtak.

Esztergomi robbantás, több halott, köztük egy TEK-es, VIDEÓ a helyszínről, Orbán Viktor is megszólalt - Részletek a kommentekbem. ⬇

Egy esztergomi családi háznál történt intézkedés során meghalt a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy munkatársa. Az első hírek arról szóltak, hogy egy rendőr vesztette életét.

Úgy tudni, az Esztergom külterületén található házhoz nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság egy fenyegetőző bejelentés miatt. A fenyegető ezután robbantott fel egy ismeretlen tárgyat, vélhetően egy gázpalackot, a helyszínen további 6-7 ember sérülhetett meg.

A sérültek információink szerint ugyancsak TEK-esek, hármuk sérülései súlyosak.

Úgy értesültünk, hogy az elkövető meghalt.

Az M1 Híradója szerint az ügyben

a Komárom-Esztergom vármegyei ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt vizsgálatot indított.

A hvg.hu kereste a Komárom-Esztergom megyei rendőrséget, ahonnan a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányítottak minket. Ott későbbre ígértek tájékoztatást.

Kollégáink a helyszínen vannak, jelentésük és az ott készített felvételeik tanúsága szerint sok rendőr- és mentőautó van a környéken. A rendőri intézkedés továbbra is zajlik, még most is érkeznek rendőrök, hogy biztosítsák a területet. A környéket több száz méteres körben lezárták.

Tudósítóink úgy értesültek, hogy Pintér Sándor belügyminiszter – aki a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése miatt egyébként is Esztergomban tartózkodik – a helyszínre indult, a Magyar Nemzet pedig úgy értesült, hogy fél kilenc után meg is érkezett. Úgy tudjuk, Hajdu János, a TEK főigazgatója is ott van már. (A frakcióülés a belvárosban van, a rendőri intézkedés pedig attól negyedórányi autóútra, a város külső, ritkábban lakott részén található.)

Munkatársaink arról is beszámoltak, hogy nyolc óra körül több, sérültet szállító mentőautó hagyta el a helyszínt. Úgy tudjuk, hogy a sérültek közül többen az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba vittek – ahol ágyakat tettek szabaddá és orvosokat hívtak be az ellátáshoz –, mások a budapesti Honvédkórházba kerültek.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy nem hivatalos értesülései szerint egy zavart elméjű férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni. A helyszínre a hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot munkatársait riasztották, a velük érkező túsztárgyaló pedig megpróbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy tegyen le a szándékáról, de nem járt sikerrel.

A közmédia tudósítója olyan sajtóértesülésekről számolt be, amelyek szerint a férfi egy gázpalackot robbantott fel úgy, hogy annak környékét előtte benzinnel fellocsolta.

Az Index a helyszínen úgy értesült, hogy a TEK-esek több át tárgyaltak a férfival, végül rátörték az ajtót. Ő pedig abban a pillanatban felrobbantotta magát.

Este fél tíz előtt a Fidesz-frakció közleményt adott ki, amely szerint azt írták, megdöbbenéssel értesültek a szerda este Esztergomban történt robbantásról, és gyakorlatilag megerősítették azt az értesülést, amely szerint a történteknek egy rendőr az áldozata. „A Fidesz-frakció részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván” – írták.

Később a miniszterelnök is részvétet nyilvánított a közösségi oldalán:

"Őszinte részvétem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánok."

Háromnegyed tíz előtt tudósítóink arról számoltak be, hogy továbbra is rendőr- és tűzoltóautók, valamint újabb TEK-esek érkeztek a helyszínre.

Nem sokkal éjfél után közleményt adott ki az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség, amelyben megerősítették, hogy a TEK egyik munkatársa elhunyt a robbanásban, tizenegy rendőr és tűzoltó pedig megsérült.

Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

Azt is írták, hogy több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indítottak nyomozást.


Megtekintések száma: 5127

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet