Ételallergia oltásoktól: kitálaltak a szakemberek!

2018. április 4., szerda
Szerintük a legtöbb ember nem is gondolná, milyen folyamatok zajlanak az egészségipar színfalai mögött...

Sokan nem tudják, de TÉNY, hogy még maguk a gyógyszer és vakcinagyártók is elismerik, hogy az oltások kéepsek allergitá okozni, és megvan köztük a kapcsolat.

Mindezt annak ellenére, hogy továbbra is számtalan, korábban nem veszélytelennek ítélt oltás is forgalmazás és használat alatt van.

Voltak is az elmúlt években nagy vakcinabotrányok, és az a legnagyobb baj, hogy az embereken kísérleteznek gyakorlatilag.

A Gyógyszerészeti Intézet (Institute of Medicine, IOM) 2011. évi Oltóanyag Mellékhatás Események jelentésében megerősítette, hogy az oltóanyagokban található fehérjék ételallergiát okoznak.

Dr. Charles Richet felfedezése óta ez a legújabb és leghitelesebb megerősítése e vizsgált ténynek. Számos oltóanyag és injekció is tartalmaz élelmiszerfehérjéket.

Az oltások és injekciók élelmiszerfehérjéket tartalmaznak, mint pl. tyúktojás, kazein, zselatin, szója, agar-agar. stb.

Tartalmaznak még olyan alkotóelemeket, mint a Poliszorbát 80 (E433) és szorbit (E420), amelyeket élelmiszerekből állítanak elő. 

Akár csak néhány gyártónál érdeklődve is kiderül, hogy a Poliszorbát 80 változatos élelmiszeripari alapanyagokból készülhet, pl. kókuszból, pálmából, napraforgóból, tápiókából, búzából, kukoricából stb.

A gyártók más növényi olajokat is használhatnak a Poliszorbát 80 előállításához használt olajsav alapjaként, pl. hüvelyesekből nyert olajakat és magvak olaját. Lehetetlen azt garantálni, hogy ezek a termékek ne tartalmazzanak visszamaradó allergén fehérjékből származó szennyeződéseket.

Akár csak 50 nanogrammnyi tojásfehérje is elegendő – a túlérzékenységi reakció kiváltásához szükséges dózis 25 milligramm.

Vagyis számos kutatás támasztotta már alá azt a múltban is és a jelenben is, hogy az tolások bizonyos estekben többet árthatnak, mint használnak.

Ráadásul nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy ilyen nagy az allergiás megbetegedések száma a világon, és ez tovább emelkedett ugrásszerűen.

Az óvatossági alapelv alapján a betegtájékoztóban fel kell tüntetni, hogy az ételallergia kialakulása is lehetséges mellékhatás.

Ez a minimum, de legjobb lenne az a szakemberek szerint, ha az oltások egy részét újra teszteknek vetnék alá, és sokkal biztonságosabb alternatívákat fejlesztenének ki belőlük, mert így sok esetben inkább ártanak nekünk, mint használnak.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség feltáró oltások gyógyszeripar


Megtekintések száma: 17703

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet