Ettől a víz alatti bártól el fogsz ájulni, annyira gyönyörű

2017. február 24., péntek
A Maldív-szigeteken található Subsix bár víz alatti kilátása valami elképesztő. Mindenképpen bakancslistás!

Léteznek olyan gyönyörűen mesés helyek a világban, amikre az ember semmilyen körülmények között nm mondana nemet. Ilyen lehet a Maldív-szigetek is, és ennek a paradicsomnak minden szeglete.

Ha van bakancslistád, akkor feltétlenül írd fel rá a Subsix éjszakai bárt, mely ezen a szigeten található. Méghozzá nem is akárhol: a víz alatt.

Gyönyörű víz alatti kilátás, a víz által kékes tónusban vibráló terek, meleg fények jellemzik ezt a remek bárt.

A hely annyira látványos és híres, hogy komoly világsztárok is megfordultak itt az évek során, mint a Black Eyed Peas, de Tom Cruise is tiszteletét tette már eme bár asztalai között.

Ezen nem tudunk csodálkozni hiszen tényleg egy lélegzetelállító helyről beszélünk, ahová belépve az ember megfeledkezik a világról.

Maga a Subsix hotel a Niyama hotel víz alatti bárjaként üzemel, és ez volt a világ legelső olyan szórakozóhelye, amit a víz alatt építettek meg, az óceán fenekén.

Természetesen amikor építették a helyet, mindent alaposan megterveztek, és figyelembe vették azt, hogy mekkora ökológiai nyoma lesz ennek az egésznek.

Éppen ezért az elemeket, és az egész szórakozóhelyet a szárazföldön építették meg, majd rakták össze, és csak ezután eresztették le a mélybe.

Kisebb-nagyobb koralldarabokat erősítettek a keretekre, és az épület egyes részeire, hogy a mélyben, zavartalanul jobban nőhessenek, tehát elmondható, hogy a Subsix bár még a korall regenerációs programba is igen aktívan besegít.

Nem ez az egyetlen víz alatti építmény, ugyanis az Anantara Kihayah és Conrad Maldives Rangali Island szállodák mindketten rendelkeznek egy-egy, az óceán fenekére helyezett éteremmel.

Ennek ellenére az első volt, amit megépítettek annak idején és az óceán aljára süllyesztették.

A bárnak már a felszínen lévő része is valami elképesztően gyönyörű, de az igazán meseszép látvány a mélyre leutazva vár ránk.

Modern belső terek, gyönyörű sárgás fényekkel megvilágítva, miközben az ablakon kitekintve a lagúna végtelen kéksége fogad minket.

Van valami megnyugtató ebben a bárban, valami, ami miatt kötelező bakancslistára tenni.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 21552

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet