Ettore Majorana - A rejtélyes időutazó

2016. január 5., kedd
A fizikus rejtélyes eltűnése után csak 20 évvel későbbi feltűnése borzolta jobban a kedélyeket. 20 évvel később ugyanis feltűnt egy fényképen, ugyanannyi idősen mint eltűnésekor.

Ettore Majorana fizikusként volt ismert a világban. Olaszországban született 1906-ban. Híressé 1938 március 27-i halála tette. Pontosabban eltűnése, mert a holttestét soha nem találták meg, csak annyit tudni, hogy a Palermotól Naplesbe tartó hajóúton nyoma veszett.

32 évesen érte utol a "vég", tehát nagyon fiatalon. Mivel a testet nem találták meg, halottnak nyilvánították.  Azt gondolták, hogy a tengerbe veszhetett, bár erre utaló jeleket nem találtak.

20 évvel később azonban Argentínában készült egy fotó, melyen Ettore látható, méghozzá pontosan ugyanannyi idősen, mint mikor elnyelte a föld.

Megmagyarázhatatlan események

A korai feltételezések szerint Ettore Majorana szándékosan rendezte meg a halálát, hogy így szabaduljon meg korábbi élete béklyóitól. Azonban Ettore feddhetetlen volt, nem voltak adósságai, és minden anyagi dolgot rendezett, elintézett, közvetlenül a végzetes hajóút előtt. Véletlen lenne?


hajo-legenysege A hajó - melyen utoljára látták a fizikust - és legénysége.

Eredetileg egy barátját ment meglátogatni. Azonban a barát, Emilio Segré nem tartózkodott a városban. Helyette Kaliforniában volt. Ettore Majorana az eltűnése napján egy üzenetet küldött Antonio Carrellinek, a fizikai kutatóintézet vezetőjének, melyben megköszöni az együtt töltött éveket, és bocsánatot kér hirtelen eltűnése miatt - mely akkor mint tudjuk, még nem következett be.

A halál körülményeinek ködös jellege miatt felmerült később az öngyilkosság lehetősége is, de egyesek azt állítottál, hogy az sem kizárt, hogy elraboltál, hogy egy titkos atomprogramban vegyen részt tudósként.

Megdöbbentő vallomás egy szemtanútól

2011-ig nem is történt semmi új fejlemény az eltűnése ügyében. Ekkor azonban jelentkezett egy tanú, aki megdöbbentő dolgokat állított. A szemtanú állítása szerint találkozott a fizikussal, a világháborút követő években. Ettore Majorana a világháborúban dolgozott több tudományos kísérleten.

ettore-majorana

2011 június hetedikén az olasz média felkapta az ügyet. A szemtanú által nyilvánosságra hozott fotót is megjelentették az újságokban. A felvételt pedig vizsgálatoknak vetették alá, hogy kizárják a hamisítás lehetőségét.

Nem sokkal később megállapították, hogy a fotón valóban Ettore Majorana  látható, és ugyanúgy néz ki, mint 20 évvel ezelőtt, eltűnésekor. Mintha egyetlen napot sem öregedett volna.

ettore-majorana-kep

Erre a szokatlan tényre semmit sem reagáltak az újságok és a hatóságok, de páran felvetették, hogy lehet kapcsolat a fizikus kísérletei és az eltűnése, no meg a kora között.

Különös felfedezés

Ettore Majorana briliáns tudós volt. Egyedülálló a maga nemében. Ezt vallották róla kollégai. Korábban dolgozott már neutrínó masszákkal, értett a gépekhez, és az elméleti fizikához. Még egyenletet is neveztek el róla (Majorana egyenlet).

Majorana akkora elme volt, hogy már 1937-ben megjósolta a Higgs-bozon Isteni részecskéjét. Persze ő maga állítólag még nem tudta előállítani, de nagyon erős sejtése és arra utaló számításai voltak, hogy létezi egy olyan stabil elem ami egyszerre anyag és antianyag.

antianyag

Egyesek szerint Ettore Majorana a közhiedelemmel ellentétben képes volt antianyagot előállítani, de ezt a legnagyobb titokban tartotta.

A Világháborúkra beláthatatlan következményekkel lett volna, ha az akkori nagyhatalmak megkaparintják a képletet. Ha pedig a náci Németország jut hozzá a módszerhez, akkor az egész bolygót képes lett volna leigázni, de még nagyobb valószínűséggel úgy ért volna véget a második világháború, hogy a Földön semmiféle élő organizmus nem marad.

Ettore Majorana később szupertitkos kísérletekbe vágott, antianyagot felhasználva.

Nem tudni, hogy pontosan mi célja volt, de egyesek szerint időutazással kísérletezett. El akart jutni A időpontból B időpontba a lehető "legrövidebb úton". A végső kísérletekre az ominózus hajóúton került sor, hisz nem volt így szárazföldhöz kötve, és a legnagyobb titokban tudott kísérletezni.

Időutazás

A kísérlet során a fizikus eltüntette magát, ezzel egy másik idősíkba, egy másik dimenzióba került, mely számára csak egy pillanat volt, de mire visszatért, közel 20 év telt el, és Argentínában találta magát.

dimenzio-utazok

Ez magyarázza, hogy egy percet sem öregedett, és hogy olyan fiatal a képen, mint eltűnés napján. 20 év meglátszik egy emberen, még akkor is, ha odafigyel magára. A képen látható  fizikus azonban pontosan ugyanolyan, mint korábban.

Titkos kísérleteire soha nem derült fény, de az ügyben kutató újságírók kezébe már többször akadtak olyan dokumentumok, amik titkosított kísérletekről számolnak be Ettore Majorana vezetésével.

A fizikus később Argentínában öregedett meg, majd hunyt el. Ezt végül 2015 májusában sikerült minden hitelt érdemlően. Talán egy napon az általa végzett kutatások és azok eredményei is közkinccsé lesznek. Ha valóban képes volt időutazásra, akkor az illetékes hatóságok és a kormány minden erejével azon lesz, hogy ezt eltusolja.

rejtély rejtélyek időutazás


Megtekintések száma: 25322

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet