Európa keleti felének határainál már kirobbant a káosz: a menekülthullám megindult, felénk jönnének - videó

2019. április 7., vasárnap




A 2015-ös menekültválsághoz hasonlóan ismét a balkáni útvonalon keresztül akar Európa nyugati részébe jutni egy nagyobb hullám...

Döbbenetes jelenetek, akár egy világvégét idéző filmben, csak ez a valóság...

A Die Welt és a Bild cikke szerint Szerbián és Magyarországon át szeretnének nyugatra menni.

A Görögország különböző részeiből érkezett migránsok az észak-görögországi Szalonikitől nyugatra fekvő Diavatában lévő migránstábornál gyűltek össze.

Az észak-macedóniai határon áttörve, a Balkán-félsziget országain keresztül az Európai Unió gazdagabb államaiba akarnak vonulni.

A görög rohamrendőrök minden erővel igyekeznek eltántorítani ettől a szándékuktól a menekülteket.

Erőszakot is alkalmaznak a fenyegetően fellépő csoporttal szemben, komoly összecsapások történtek az elmúlt napokban, így szombaton is.

A helyszíni jelentések szerint a rohamfelszerelésben felsorakozott rendőröket kövekkel kezdték dobálni a migránsok, erre a rendfenntartók könnygázgránátokkal válaszoltak.

A menekülteket hivatalosan csak a táborba, a befogadóhelyekre és az általuk bérelt lakásokba engedik el, az országot nem hagyhatják el.

A helyi rendőrség ellenőrzőpontokat állított fel, s nem engedik tovább azokat, akik nem rendelkeznek belépővel a táborba.

Erre azért volt szükség, mert így akarják megakadályozni, hogy a tömeg tovább nőjön.

A menekülttábornál zajló események jelenetei túl vannak a normalitás határain, rendőrök és menekültek ütik egymást, gyerekek, mozgássérültek próbálnak menekülni a könnygázgránát-záporban...

A menekültek türelmetlenek, Nyugatra akarnak eljutni. Döbbenetes jelenetek, akár egy világvégét idéző filmben, csak ez a valóság...

OSZD MEG másokkal is!

magyarország európa politika menekültek


Megtekintések száma: 15539





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet