Európa vége: a britek elfogadták a saría törvényeket!

2018. június 7., csütörtök




Egy brit bloggerlány videója lerántott a leplet az egészről!

“Nemrég végleg kitiltottak az Egyesült Királyságból. Az Egyesült Királyság belügyminisztériuma azt mondta, hogy mindez azért volt, mivel “rasszista” szórólapok terjesztésén kaptak rajta Luton belvárosában. Valójában nem “rasszista” szórólapot osztogattam, hanem egyfajta társadalmi kísérletet végeztem, és azt filmeztem.

Mindez néhány héttel ezelőtt kezdődött, amikor újra elolvastam egy cikket, amiben azt kérdezték, vagy inkább állították, hogy Jézus melegként élte az életét. Mindenesetre ez az elmélet van a vice.com-on — gondoljon mindenki, amit akar. Kíváncsivá tett a szöveg – nem mintha bármiféle hitelt adnék neki, úgy gondolom elég nevetséges elképzelés… 

Aznap nem tudtam másra gondolni, minthogy nem emlékszem arra, hogy nagy felháborodás lett volna, amikor a cikk megjelent, talán itt-ott néhány poszt. Nem voltak tüntetések, vallási vezetők, akik rutinból elítélik a vice.com-ot. Nem voltak Charlie Hebdo stílusú támadások a szerkesztőség ellen. 

Valójában semmi sem történt emiatt.

ézus Krisztust egy meleg büszkeség zászló elé szerkesztették, és itt emlékeztem arra, amikor egy londoni tiltakozó csoport felháborította az iszlám közösséget azzal, hogy LGBT és iszlám szimpatizáns táblákkal vonultak fel. És egy meleg muszlim pár halálos fenyegetéseket kapott, miután összeházasodtak.

Érdekelt a két vallás és közösség eltérő reakciója, ezért néhány barátommal elhatároztam, hogy saját szemünkkel szeretnénk látni, mi fog történni akkor, ha eljátsszuk, hogy LGBT “társadalmi igazságosság harcos” aktivisták vagyunk, és ünnepeljük az LGBT sokszínűséget az iszlám közösségen belül.

Így szórólapokat nyomtattunk a szokásos befogadó szlogenekkel: “Allah meleg”, “Allah transznemű”, “Allah interszexuális”, “Mind Allah vagyunk”. Tommy Robinson városába mentünk, egy nagyon multikulturális területre, számos különböző vallással, véleménnyel és kultúrával, azért, hogy megnézzük mi történik, ha egy jólelkű LGBT aktivista jó szándékot akar felébreszteni két igencsak eltérő közösség között.

Tehát megvolt a sikeres társadalmi kísérlet.

De arra nem számítottam, hogy itt még nem lesz vége ennek a társadalmi kísérletnek. Két hétre rá a terrorizmus-ellenes törvény alapján letartóztattak Calais-ben, és azt mondták, hogy a Lutonban terjesztett rasszista anyag miatt ki vagyok tiltva az országból. Nem csak bizarr az az elképzelés, hogy rasszista, aki azt állítja, hogy “Allah meleg”, hanem teljesen téves is. 

Mindez felhívja a figyelmet a nyugati társadalomban meglevő hatalmas kettős mércére is. Miért rasszista, ha valaki azt mondja, hogy Allah meleg, de nem rasszista, ha azt mondja, hogy Jézus meleg? 

A muszlimok homofóbiához való joga miért előrébb való a melegek önkifejezéshez való jogánál – akár muszlimok, akár nem? Egy bizonyos csoport “megsértése” – nem gyűlöletkeltés vagy erőszak – miért okoz egy életre szóló kitiltást egy országból, amely büszkén hirdeti a toleranciát, mint egyik alapértékét? Ezek azok a kérdések, amiket szeretnék feltenni az Egyesült Királyságban, de most nem tudom.

Valóban azt gondolom, hogy ha az Egyesült Királyságnak nem jó, hogy 2018-ban az iszlám és a saría elavult istenkáromlási törvénye hatálya alatt élnek, akkor el kell kezdeniük beszélni erről — amíg még beszélhetnek erről …”

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 5133





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet