Európában az első, világszinten a harmadik legelhízottabb ország Magyarország

2016. december 24., szombat




Mi történik a magyarokkal, és a magyarok által fogyasztott termékekkel? Miért ekkora az elhízás hazánkban, és ehhez milyen mértékben járul hozzá a magyar konyha?

Szomorú tények, riasztó statisztikák

Megdöbbentő, és egyben egyre szomorúbb statisztikák látnak napvilágot hazánkról az elhízás, és a túlsúlyosak számának tekintetében.

Hazánkat Európa legkövérebb országának minősítették. Világviszonylatban is igen jelentős pozíciót birtoklunk, és harmadik hellyel dobogósak vagyunk ebben a méltatlan „versenyben”. 

A magyarok ugyanis nagyon egészségtelenül élnek, és mindemellett, életmódjukból adódóan nem mozognak eleget.

A statisztikák még ennél is riasztóbbak. A magyarok jelentős része ugyanis lényegében semmit sem mozog, és nem végez napi szintű testmozgást, de akadnak olyanok is, akik havonta sem teszik meg ezt.

A magyarok életmódja

A megkérdezettek nagy része egyáltalán nem végez testmozgást azon kívül, hogy beautózik, vagy bebuszozik, vonatozik a munkahelyére. Ez pedig komoly probléma. A mozgáshiányos életmód következtében még a legkiválóbb génekkel rendelkezőknél is beindulhat a végeláthatatlan elhízás folyamata.

A magyarok túlhajszoltak túlóráznak, és betegen is eljárnak dolgozni, de saját magukért nem akarnak, vagy szeretnek ekkora áldozatokat hozni.

Pedig sokszor az életmódváltásban rejlik a kulcs, és ha képesek vagyunk néhány apróságon változtatni, apró rutinokat beiktatni hétköznapjainkba, akkor azzal indulhatnánk egy egészségesebb úton.

A magyar konyha sem segít

A jelenlegi helyzeten a magyar konyha sem segít. Tény, hogy finom, és tény, hogy ez tesz részben minket magyarrá, de a magyar konyha hosszabb távon szintén nem tesz jó t a szervezetnek, mivel túl zsíros, túl nehéz ételek vannak többségben idehaza.

Arról nem beszélve, hogy ez nemcsak a koleszterinszintünknek tesz be, de különböző szív és érrendszeri betegségek kialakulásáért is felelőssé tehető.

Sokkal egészségesebben, tudatosabban kellene étkeznünk, és elhagyni a túl zsíros ételeket, vagy csak különleges alkalmakkor elővenni őket.

Pedig kiváló lenne a magyarok genetikája

A magyar emberek genetikája kiváló. Tökéletes alakkal tudnánk rendelkezni, és alapvetően igaz az, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon. Nem csak tökéletes alakjuk van, de tényleg meseszépek.

Azonban a genetika mit sem ér, ha a magyarok átlag életvitele rendkívül szervezetromboló hatású.

Mértékletesség, és mozgás

Mértékletességgel, és több mozgással alapvetően javíthatnánk ezen a riasztó statisztikán, hogy ne váljunk hamarosan világviszonylatban is a világ legkövérebb nemzetévé, Amerikát is megelőzve.

Az utóbbi években ugyan némileg javuló tendenciát lehet észrevenni, és egyre többen eszmélnek fel az apátiából, és választanak egy sokkal tudatosabb, egészségesebb utat, de még mindig csak a tudatosság kialakulásának hajnalán járunk.

egészség emberi test elhízás táplálkozás


Megtekintések száma: 29964





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet