Évszázados dogma dőlt meg: LEHETSÉGES az időutazás!

2023. május 12., péntek




EGÉSZEN MOSTANÁIG volt csak igaz az az állítás, hogy nem létezik időutazás. Tudósok óriási felfedezése vihet közelebb minket az időutazás álmához!

A tudósokat már egy jóideje foglalkoztatja az, hogy vajon létezhet-e időutazás. A fizikusok egy része vaskalapos, és azt állítják, hogy ilyen nincs, és soha nem is volt, és stílusosan, nem is lesz.

A szakemberek másik csoportja viszont nyitottabb, és évtizedeken át kutattak, vizsgálódtak, hogyan lehet feloldani a hírhedt nagypapa paradoxont, és más "problémákat", melyek ellentmondanak az elméleti időutazásnak.

Az elmúlt években azonban több olyan nagy horderejű kutatás látott napvilágot, és hozott eredményt, mely előrevetíti azt, hogy az időutazás igen is, lehetséges.

EGÉSZEN MOSTANÁIG volt csak igaz az az állítás, hogy nem létezik időutazás.

Szakemberek ugyanis világszenzációként közölték nemrég, az elmúlt hónapokban és a múlt év végén, hogy sikerült konkrét, és tagadhatatlan bizonyítékot találniuk az időutazás létére. Pontosabban arra, hogy lehetséges.

"Most már minden kétséget kizáró bizonyítékunk van rá! Megdőlt a dogma, hogy nem lehet előre év visszautazni az időben!!" - állítják.

Arról van szó ugye, hogy Einstein egy évszázados elmélete nyert igazolást a gravitációs hullámokról, ugyanis 2016-ban első ízben sikerült ezeket érzékelni.

A fekete lyukak elképesztően erős tömegvonzása által az idő és tér szövetén keltett gyűrődéseket most először sikerült befogni és mérni, erre a tudományos információra alapozva pedig már a kutatók is elképzelhetőnek tartják, hogy megbontva a tér-idő kontinuumot előre vagy hátra haladhatunk az időben.

Azt persze ma még nagyon nehéz megmondani, hogy mennyi időre van szükség arra, hogy gyakorlatilag is megvalósítható legyen a dolog.

De az is igaz, hogy egy időben még a repülést is bolondságnak tartották, azt pedig még a Wright fivérek idejében sem gondolták, hogy alig egy évszázad - vagy még annyi sem - múlva több száz embert szállítani képes szerkezetek fognak napi szinten röpködni az égen.

Így tehát már csak az a kérdés, hogy MIKOR állítják össze az első működő időgépet.

Először is vegyünk egy nagyon nagy hengert, amely legalább 100 kilométer hosszú, tömege pedig megegyezik a Napéval, vagyis 1,9891x10 a harmincadikon kilogramm.

Ennek előállítása egyelőre meghaladja technoló­giai képességünket, de ha összejön, gyakorlatilag kész az időgép. Ezt a hengert érdemes az űrben elhelyezni, tekintve, hogy a Földön komoly pusztítást végezne.

Ez ugye önmagában lehetetlen lenne szinte, mármint kivitelezni. Mégis, elméleti szinten tényleg lehetséges az időutazás, és lehet, hogy 50-100 év múlva már egy ilyen dolog előállítása nem a lehetetlen kategória lesz, hanem akár egy napi rutin.

Ha a nagyon sűrű hengerünk az űrben lebeg, már csak rá kell bírni, hogy forogjon, méghozzá olyan elképesztő sebességgel, hogy meggyűrje maga körül az idő és tér szövetét, és fogható gravitációs hullámokat bocsásson ki.

"Ha sikerül is túlélnünk az elképesztő tömegvonzást és a pörgést, egy korábbi idősíkba visszatérve komoly károkat okozhatunk a jövőben." - állítják az óvatoskodó tudósok.

Sokan felvetik azt, ha a jövőben valaha létezni fog időutazás, miért nem találkoztunk még eggyel sem a múltban.

Egy elmélet szerint minden időutazás során alternatív idősíkok jönnek létre a változások kiküszöbölése, és a nagypapa paradoxon miatt....

Az óra ketyeg, és talán hamarosan megjelenhetnek az időutazók, a jövőből visszaérkezve. vagy talán már köztünk járnak...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély fizika rejtélyek időutazás kvantumfizika időutazók


Megtekintések száma: 153260





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet