Exponeciálisan nőni fog a káosz a pólusváltás közeledtével: a Föld végstádiumban?

2018. február 21., szerda
A Föld élővilágára, a geológiai rendszerre és minden másra hatással lesz, már megindult a változás...

Egyre több tudós ért egyet abban, hogy hamarosan eljöhet a Föld pólusváltása. Ez a pólusváltás pedig drasztikus változásokat hoz majd a Föld életében.

A változás kipusztíthatja majd a Föld élővilágának kétharmadát, más becslések szerint akár a háromnegyedét is.

A folyamat lapjában véve lassú lesz, de a folyamat egyre növekvő ütemben, gyorsan szétterjeszti majd a káoszt a világon.

Minden élő ökoszisztéma, még a zárt rendszerek is át fognak alakulni.

Tömeges állatpusztulások várhatók, mivel a Föld mágneses mezeje megzavarodik legyengül, és emiatt nem fognak tudni az élőlények tájékozódni, elromlik a biológiai GPS rendszerük.

A mi telekommunikációs rendszereink is használhatatlanná fognak válni, ami az élővilág mellett a technológia és az infrastruktúra haldoklását idézi majd elő.

A Föld mágneses mezeje láthatatlan erőtérként veszi körül a bolygónkat, és védi az életet a káros napsugárzástól oly módon, hogy eltéríti a töltött részecskéket. Ez a mágneses mező állandóan változik. Bolygónk történetében több száz teljes mágneses pólusváltás volt.A mostani azonban jóval erősebb lehet, és nem biztos, hogy midnen földi ökoszisztéma át is vészeli az átalakulást.

Ez pedig egy óriási káoszt terjeszthet el a Földön...

Mint már előbb említettük, lehalhatna a teljes infrastruktúra, és hosszabb távon az áramellátás is megszűnne, ez pedig több millió ember halálához járulna hozzá szinte azonnal.

Élelmezési gondok lépnének fel, valamint évek múlta háborúk robbannának ki a fennmaradt erőforrásokért.

Eközben a Napból érkező gyilkos sugárzás egyre jelentősebb mértékben érné a felszínt, ami évtizedek, évszázadok alatt lassan ellehetetlenítené a felszíni életet.

Ezek pedig nem túl jó kilátások. nagyon sokan azt mondják, hogy ezért minden eshetőséggel számolni kellene, és bár a pólusváltás egy nagyon lassú folyamat, mégis nem árthat, ha a technológiánkat felkészítjük arra, hogy át tudjuk majd ezt az egészet vészelni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány földünk kataklizma végidők pólusváltás


Megtekintések száma: 80566

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet