Exponeciálisan nőni fog a káosz a pólusváltás közeledtével: a Föld végstádiumban?

2023. augusztus 5., szombat




A Föld élővilágára, a geológiai rendszerre és minden másra hatással lesz, már megindult a változás...

Egyre több tudós ért egyet abban, hogy hamarosan eljöhet a Föld pólusváltása. Ez a pólusváltás pedig drasztikus változásokat hoz majd a Föld életében.

A változás kipusztíthatja majd a Föld élővilágának kétharmadát, más becslések szerint akár a háromnegyedét is.

A folyamat lapjában véve lassú lesz, de a folyamat egyre növekvő ütemben, gyorsan szétterjeszti majd a káoszt a világon.

Minden élő ökoszisztéma, még a zárt rendszerek is át fognak alakulni.

Tömeges állatpusztulások várhatók, mivel a Föld mágneses mezeje megzavarodik legyengül, és emiatt nem fognak tudni az élőlények tájékozódni, elromlik a biológiai GPS rendszerük.

A mi telekommunikációs rendszereink is használhatatlanná fognak válni, ami az élővilág mellett a technológia és az infrastruktúra haldoklását idézi majd elő.

A Föld mágneses mezeje láthatatlan erőtérként veszi körül a bolygónkat, és védi az életet a káros napsugárzástól oly módon, hogy eltéríti a töltött részecskéket. Ez a mágneses mező állandóan változik. Bolygónk történetében több száz teljes mágneses pólusváltás volt.

A mostani azonban jóval erősebb lehet, és nem biztos, hogy midnen földi ökoszisztéma át is vészeli az átalakulást.

Ez pedig egy óriási káoszt terjeszthet el a Földön...

Mint már előbb említettük, lehalhatna a teljes infrastruktúra, és hosszabb távon az áramellátás is megszűnne, ez pedig több millió ember halálához járulna hozzá szinte azonnal.

Élelmezési gondok lépnének fel, valamint évek múlta háborúk robbannának ki a fennmaradt erőforrásokért.

Eközben a Napból érkező gyilkos sugárzás egyre jelentősebb mértékben érné a felszínt, ami évtizedek, évszázadok alatt lassan ellehetetlenítené a felszíni életet.

Ezek pedig nem túl jó kilátások. nagyon sokan azt mondják, hogy ezért minden eshetőséggel számolni kellene, és bár a pólusváltás egy nagyon lassú folyamat, mégis nem árthat, ha a technológiánkat felkészítjük arra, hogy át tudjuk majd ezt az egészet vészelni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány földünk kataklizma végidők pólusváltás


Megtekintések száma: 92280





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet