Ez a 10 gyógynövény többszörösére képes növelni az agyműködésed! Érdemes kipróbálnod őket!

2018. április 19., csütörtök




Sokaknak bevált, ősi, nagy tudású sámánok és mesterek is alkalmazták őket.

A temrészetes remediák sokszor és sok esetben kihúzták már az embereket a bajból, főleg betegségek, komoly járványok idején.

Azonban nem minden esetben csakis a gyógyulást remélték bizonyos növényektől.

Egyes virágok, levelek vagy gyökerek ugyanis olyan erősne stimulálják midn az immunrendszert, mind az agyunkat, hogy egyfajta serkentőként hatnak.

Ezek a módszerek az évezredek alatt nem csak a meditációt, hanem a szellemi teljesítőképességet is elősegítették, ily módon hihetetlenül népszerűvé váltak a sámánok, mesterek körében.

A Tudásfája egy listát közöld arról, hogy ezek a gyógynövények pontosan milyen tulajdonságokkal is rendelkeznek, és hogy a szervezetünk hogyan is veszi hasznát ezeknek:

1. Kurkuma

Egy kurkumin nevű kémiai anyagot tartalmaz, amely csökkenti az agyban az Alzheimer-kórhoz kötődő plakkok kialakulását. A kurkumin javítja a memóriát és antidepresszáns hatással bír. Ezenkívül egy közelmúltbeli indiai tanulmány azt mutatta, hogy ez a hatóanyag véd az alkohol által kiváltott agykárosodástól is.

2. Kakukkfű

Tanulmányok szerint a kakukkfű illóolaja növeli az agyban az omega-3 zsírsav szintjét, különös tekintettel a DHA-ra (dokozahexaénsav). Az omega-3 zsírsavak előnyösek az agy számára, mert védenek az életkorral összefüggő kognitív hanyatlás ellen. Emellett javítják a tanulás hatékonyságát és a memóriát.

3. Oregánó

Rendkívül hatásos a szabadgyökök semlegesítésében, mivel magas antioxidáns koncentrációja van. Illóolaját aromaterápiaként alkalmazva enyhíti a stresszt, nyugtatja az idegeket.

4. Rozmaring

Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt a rozmaring segíti a szabadgyökök okozta károsodás kivédését az agyban. A benne található carnosic sav megvédi az agyat a stroke és a neurodegeneratív állapotok, mint az Alzheimer-kór ellen.

5. Zsálya

Kiválóan alkalmas az agyműködés serkentésére és a memória javítására. Tartalmaz carnosic savat, amely védelmet jelent a szabadgyökök okozta károsodás ellen. Növeli az öregedés gátló anyag, a glutation képződését, amely számos neurológiai rendellenesség kezelésére alkalmas, ideértve az Alzheimert és az autizmust is.

6. Fekete bors

A fekete bors egy átható aromájú anyagot, a piperint tartalmaz, amely növeli az agyban a béta-endorfin termelést és fokozza a kognitív funkciókat. Emellett javítja a hangulatot és elősegíti az ellazultság érzését.

7. Fahéj

A Journal of Alzheimer’s Disease-ben (Alzheimer-kór folyóirat) publikáltak egy tanulmányt, miszerint a fahéj segít kivédeni a betegség kialakulását. Anyagcseréje során nátrium-benzoát keletkezik, amely pozitív hatással van az agyműködésre.

8. Szerecsendió

Miriszticin nevű hatóanyaga révén segít az agyműködést fokozni és javítani a gondolkodás hatékonyságát. Javítja a memóriát és gátolja az enzimet, amely az Alzheimer-kór kialakulásához hozzájárul. Csökkenti a stresszt és a fáradtságot, elősegíti a mentális letisztulást.

9. Szegfű

Ez az aromás fűszer mentális stimulánsként működik és antioxidáns tulajdonságai miatt csökkenti az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást. Emellett fenol vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek eltávolítani a toxinokat, ezáltal támogatják a sejtek egészségét. Olaja aromaterápiában használható, mely növeli a koncentrációt és az energikusságot.

10. Szent bazsalikom

Adaptogén gyógynövény, amely segít a szervezetnek hatékonyan megküzdeni a stresszel. Aromaterápiában alkalmazva növeli a koncentrációt és a memóriát.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség egészség megelőzés gyógynövények természetes remediák


Megtekintések száma: 20927





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet