Ez a 15 élelmiszer nem csak hasonlít egyes emberi szervekre, de jótékony a hatásuk is!

2018. november 30., péntek




Érdemes rendszeresen fogyasztani őket!

Nem hiába vannak olyan zöldségek, gyümölcsök, melyek formájuk, vagy színük miatt szinte teljesen hasonlítanak egy-egy emberi szervre, ráadásul még jót is tesz nekik, íme 15 ezek közül:

1. Vörös bab (vesék)

Mindamellett, hogy a vörös bab gazdag rostokban, már az ősi idők óta ajánlják a beáztatott vörös bab levét fogyasztani vesefájdalmak esetén.

2. Olívabogyó (petefészek)

Az ovális alakú bogyók a magas E és A vitamin tartalmuknak köszönhetően jó hatással vannak a szaporító szervekre, ezen belül is a petefészekre.

3. Gyömbér (gyomor)

Hirdetés

Amikor gyengélkedik a gyomrunk egy pohárka gyömbérsör elűzheti a hányingert, mert a benne található fenolos vegyületek enyhítik az emésztőrendszer kellemetlenségeit.

4. Dió (agy)

A barázdált dió épp úgy fest mint az emberi agy. A benne található telítetlen zsírsavak és tápanyagok kellő képen óvják az agy egészségét.

5. Füge (herék)

Lehet, hogy ezután már sosem fogsz úgy ránézni a fügére, mint eddig, de ez a gyümölcs jókora adag cinket tartalmaz, ami elengedhetetlen a férfiak szexuális egészségéhez, ráadásul a gyümölcs belsejében található apró magvacskák a spermiumokra hasonlítanak.

6. Avokádó (méh)

Az avokádó belsejében lévő termetes magocska épp olyan, mint a magzat az anyaméhben. Értékes folsavat tartalmaz, ami rendkívül fontos minden olyan nőnek, aki gyereket szeretne vállalni.

7. Paradicsom (szív)

A paradicsom belseje is üreges, csakúgy, mint a szívünk. A paradicsom levéről pedig kimutatták, hogy csökkenti a szívbetegségek és a diabétesz kialakulásának kockázatát.

8. Citrusfélék (mell)

A kerekded grapefruit és narancs flavonoidokat tartalmaznak, ez a vegyület védelmet biztosít az esetleges mellrák kialakulása ellen.

9. Édesburgonya (hasnyálmirigy)

A hasnyálmirigy fontos szerepet játszik a tápanyag megemésztésében. Az édesburgonya alacsony glikémiás indexe miatt a cukorbetegek számára is fogyasztható, mert nem terheli meg a hasnyálmirigyet.

10. Szőlő (tüdő)

A vörös szőlőben található rezervatrol csökkenti a tüdőben kialakuló gyulladások kialakulását, és elpusztítja a rákos sejteket.

11. Gomba (fülek)

A gombákban található D vitamin hozzájárul a hallókészülék csontocskáinak megerősödéséhez, ezáltal javítva a hallás minőségét.

12. Répa (szemek)

Egy szelet répa pont egy szemgolyóra hasonlít. A répában található béta-karotinból származó A vitamin védi a szem felületét és megelőzi a látás romlását az idő előrehaladtával.

13. Bor (vér)

Egy pohár vörösbor épp olyan mély vörös színben pompázik, mint a vér. A vörösbor megemeli a vörös vérsejtek omega 3 zsírsav szintjét, így előzvén meg a koszorúér-betegség kialakulását.

14. Zeller (csontok)

A zellerszálak hosszúak és vékonyak, mint a csontjaink. K vitamin tartalma miatt elősegíti a kalcium felszívódását a csontokban.

15. Hagyma (sejtek)

Egy vékony szelet hagyma a hártyákkal és a körkörös formákkal a test sejtjeit szimbolizálja. A hagyma B6 vitaminnal támogatja a szervezetet, ami segít lebontani a glükózt. C vitamin tartalma pedig az immunrendszert támogatja.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Tudásfája.com

egészség életmód természetes remediák


Megtekintések száma: 41700





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet