Ez a 300 millió éves arctámadó földönkívüli fosszíliáját találhatták meg

2021. szeptember 3., péntek
Megdöbbentő hasonlóság. Tényleg létezett hasonló lény?

Azok, akik nem hisznek az idegenek létezésében, talán meggondolják magukat, ha meglátják ezt a 300 millió éves fosszíliát, mely annyira kísértetesen hasonlít az Alien filmekben látott arctámadóra, hogy sokak szerint ez adhatta az ötletet a filmbeli lényhez.

És tényleg! A Ridley Scott által rendezett film egyik legikonikusabb szörnyének alakja valóban a fosszília inspirációjára született.

Talán még emlékszünk, ahogyan a filmben ezek a lények egyszerűen felugrottak az emberek arcára, majd szájszerveikkel a torkuknak estek, és nyakunkra csavarodva szorították, míg petéket nem raktak a mellkasukba, amikből kikeltek - szintén klasszikus módon - a bestiák.

Az arctámadót eredetileg Hans Rudolf Giger tervezte. Méghozzá egy létező kreatúra fosszíliái alapján.

A szóban forgó 300 millió éves fosszília útja is igen kalandos, szinte már filmbeillő volt. Elveszett az idők folyamán, majd Svájcban újra előkerült egy kiállítás tárlataként.

A képen látható, mennyire hihetetlenül nagy a hasonlóság. Dr. Thomas Bolliger ugyanakkor elmondta, hogy a fosszília nem egyetlen állaté, hanem kettőé. Mindkét állat a gerinctelenek csoportjába tartozott.

A kutatók szerint sokkal rejtélyesebb, mint a filmbéli arctámadó, és ezek lehettek a legelső nyomai a Földön kialakult kezdetleges életnek.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr


Megtekintések száma: 95605

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet