Ez a 6 felfedezés döntheti romba a világunkat a jövőben!

2018. július 23., hétfő




Lesznek olyan találmányok, tudományos felfedezések a jövőben, melyek könnyen megpecsételhetik a sorsunkat. Sok kutatás szerint az alábbi 5 dolog jelent majd kritikus veszélyt!

A tudomány mindig halad előre, függetlenül attól, hogy a felfedezések jellege milyen. Éppen ezért a tudomány sohasem volt egy veszélytelen dolog. Az ember sok jót felfedezett már, és még több rosszat.

De vajon mikor fedezünk fel valami olyat, ami a vesztünket okozhatja? Összeszedtünk néhány lehetséges jelöltet!

Antianyag és féregjáratok

Az antianyag felfedezése lehet a világ talán legnagyobb felfedezése, szintúgy az, ha féregjáratokat tudnánk a jövőben létrehozni. Sokan úgy gondolják, hogy ezek a féregjáratok gyakorlatilag antianyaggal vannak kitömve, ezért nem zárulnak be, és így tudnak nyitottak maradni, hogy átmenjen rajtuk valami.

A legtöbben attól félnek, és sok tudós is osztja ezt az aggodalmat, hogy ezekben a részecskegyorsítókban egy nap valami olyan kapuit, vagy átjárót nyitnak meg a tudósok, amit később nem tudnak majd bezárni. Az sem elméleti veszély, hogy egy esetlegesen a részecskegyorsítóban keletkező fekete lyuk elég nagyra nő ahhoz, hogy ne párologjon el azonnal, és elkezdje magába szívni az őt körülvevő anyagot, elpusztítva ezzel egész bolygónkat és a naprendszert is.

Idegen civilizációk

Az ember annyira áhítozik egy idegen civilizációval való kapcsolatfelvétel iránt, hogy valószínűleg ez jelenti majd a tényleges vesztünket. Még maga Stephen Hawking, a világhírű elméleti fizikus is azon az állásponton van, hogy nem kellene ennyire reklámoznunk magunkat az űrben, sem azt, hogy hol vagyunk.

A szakemberek és űrkutatók egy része szerint nem véletlen az sem, hogy nem találtunk még idegen civilizációkat. Ezek a civilizációk ugyanis bujkálnak egymás elől, mert rengeteg ártó szándékú faj bolyonghat az űr sötétjében. HA egyszer ránk találna egy ilyen leigázó szándékú faj, akkor esélyünk sem lenne, és gyakorlatilag hetek, hónapok alatt képesek lennének minket kipusztítani, és elfoglalni a bolygónkat.

Fúziós energia

A fúziós energia egy nagyon érdekes kérdés. Sokan úgy tartják, hogy ez lesz a világ és az emberiség megmentője, mivel ezzel gyakorlatilag szabad energiát tudunk majd kinyerni a természetből a nap erejével.

A magfúziós elven működő reaktorok egyelőre még nem terjedtek el, de a tudósok elmondása szerint bár jóval veszélytelenebbek, mint az atomreaktorok, meghibásodás esetén azért előfordulhatnának nagyon hajmeresztő dolgok.

A lehetséges baleseti szcenáriók közül a legsúlyosabb sem jár évekig vagy annál hosszabban tartó környezeti hatásokkal, vagy a környékbeli lakosság kitelepítésével, ennek ellenére sokan úgy gondolják, hogy a fúziós reaktorok és erőművek egyidejű – terrortámadás keretében – való felrobbantása olyan kataklizmát idézhetne elő, ami megsemmisítené az emberiséget.

Mesterséges Intelligencia

A mesterséges intelligencia mumusa már régóta kísérti az embereket. A kutatók jelentős része aggódik, ugyanis egy ilyen intelligencia gyakorlatilag már megalkotása pillanatában öntudatra ébredhet, és idővel rájöhet arra, hogy nincs is szüksége az emberiségre.

Ez azért hatalmas gond, mert nem tudnánk időben lekapcsolni, ugyanis az elektromos világban pillanatok alatt le tudná magát másolni az internet, világháló segítségével a világ felhasználóinak számítógépére. Vírusként fertőzhetne meg minden számítógépet, így mindenhol ott lenne, és a távirányítású robothadseregeket, rakétákat az irányítása alá vonná.

Lényegében napok alatt kirobbanthatná a harmadik világháborút, hogy összeugrassza a világ nemzeteit, akik gyakorlatilag kiirtanák egymást, és a fennmaradt túlélőkkel a mesterséges intelligencia rendszere végezne.

Genetika

A genetika is egy olyan dolog, amit fegyverként lehet majd használni a jövőben. Ma az ember olyan veszélyes vírusokkal kezdett játszani, mint az Ebola, vagy a pestis. Ezek a vírusok bármikor mutálódhatnak. Sőt, egyes belső források szerint különleges titkosított laborokban már ezeknél is jóval pusztítóbb genetikailag megtervezett vírusokkal kísérleteznek.

Elég, ha egy ilyen szupervírus kiszabadul, és elterjed az egész világon. Pillanatok alatt kirobbanhatna egy olyan világjárvány, melyet egy olyan kórokozó hajt, amire sem ellenszerünk nincs, sem megfelelő stratégiánk.

Nanotechnológia

A nanotechnológiának sem csak és kizárólag jó oldalai vannak. Ha nanobotok milliárdjait alkotjuk meg, és azok öntudatra ébrednek, vagy elkezdenek kontrollálatlanul replikázódni, akkor komoly bajban lehetünk, hiszen ezek egy hatalmas szürke masszaként gyakorlatilag bekebelezhetik az egész bolygót.

Eric Drexler 1986-os könyvében is hasonlóról ír. Egyáltalán nem kizárható, hogy olyan nanobotok falják fel az életterünket, és változtassák felismerhetetlen, szétroncsolt szemétté, melyeket eredetileg azért alkottunk, hogy például megsemmisítsék a műanyag szemetet és egyéb szennyeződéseket a bolygón.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen


Megtekintések száma: 35724





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet