Ez a fantasztikus gyógynövény hihetetlen hatással rendelkezik: te is találkoztál már vele!

2019. április 12., péntek




A magyar nép gyógyászat egyik legalapvetőbb gyógynövénye. Elmondjuk mire jó, és miért esküdtek meg rá a régi öregek!

Eredetileg a hagyomány szerint a kövirózsát sokan csak a magyar aloeveraként emlegették. Rendkívüli gyógyhatása miatt idővel széles körben ismertté vált, és beépült a magyar népi gyógyászatba.

Nem csak arról van szó, hogy különleges tulajdonsága lévén még a villámcsapástól is megvédi a házat, a cserepeken sorakozva.

A tudomány számtalan alkalommal vizsgálta már a növényt, mert rengeteg olyan hatással rendelkezik, ami bár bizonyított, nem tudják, hogyan is megy végbe a növényben, és hogyan váltja ki a reakciókat a testben. 

A latin neve sokatmondó: sempervivum, ami annyit tesz, mint örökké élő.

Sokak szerint ez arra utal, hogy aki használja ezt a gyógynövényt, az nagyon hosszú, boldog, és egészséges életnek néz elébe.

Húsos levelei leginkább az aloeverára emlékeztetnek, ám magas csersav, gyümölcssav, C-vitamin, és számos különféle szabad aminosavak tartalma miatt használták leginkább gyógyászati célokra. 

Virágát elvágva, eltörve, kellemesen hűsítő nyálkás anyag szivárog a növényből, amit előszeretettel használtak gyulladáscsökkentőként, napégés, vagy könnyebb égési sebek hűsítésére, illetve sebeket lezárására.

De vajon mi mindenre jó, és hogyan kell használni? Meglátod, hogyha kipróbálod, akkor te magad is érezni fogod a csodatévő erejét.

Egyrészt nagyon erős baktérium és vírusölő hatás van, és hatásos a bárányhimlő ellen is, vagyis segít gyorsabban túlesni rajta. Leginkább a középfülgyulladás kezeléseként szokták használni, mint népi gyógymód.

Szájüregi fertőzések, rovar- és csaláncsípések, övsömör, orbánc, vágott sebek, égési sérülések kezelésére, és ajakherpesz, futószemölcs leszárítására is kiváló.

Sőt, még a májfolt, és egyéb bőrrel kapcsolatos betegségek is elmulaszthatók azzal, ha a nedvével kenegetjük magunkat, vagy azt belekeverjük egy natúr gyógyszertári krémbe. Mindemellett a napégést is egyszerűen és gyorsan megszünteti, de a tyúkszem is néhány nap alatt lepotyog tőle.

Nagymamáink nem véletlenül ismerték és használták előszeretettel!

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés alternatív gyógyászat természetes remediák természetgyógyászat


Megtekintések száma: 101114





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet