Ez a hagyományos étel volt a titka őseinknek, nagyszüleinknek!

2019. április 7., vasárnap
Sokan ismerik az igazi jó, tanyasi húslevest, és azt, hogy mennyire sok jótékony hatása van.

A régiek gyakorlatilag gyógyszerként használták, ugyanis képet volt a legdurvább megfázás tüneteit is nagymértékben enyhíteni.

Ezt ráadásul mára kutatások is igazolták.

Nagyanyáink korában természetes volt, hogy különféle ételekkel, főleg levesekkel gyógyítottak betegségeket. - írja a Nők országa

Mára ez a természetes módszer kicsit feledésbe merült, talán annak köszönhetően, hogy a gyógyszertárakban egész arzenált találunk a szabadon kiváltható gyógyszerekből…. hatástalanul.

Legalábbis ezek a gyógyszer tele vannak mellékhatásokkal, és terhelik a májat, ellenben a húslevessel!

A csontlevesnek még inkább jótékony hatása van mint a húslevesnek.

Az igazi csontleves nem egyenlő a kuktában gyorsan megfőzött húslevessel. A csontlevest hosszan, 8-24 órán keresztül kell főzni, kis lángon, éppen hogy csak gyöngyözzön, így tud kioldódni a legtöbb hasznos anyag az alapanyagokból.

A zöldségekből számos tápanyag, vitamin oldódik ki a hosszú főzés alatt, ezek a relatív alacsony főzési hőmérséklet miatt nagyrészt károsodás nélkül megmaradnak.

Minél több ide illő zöldséget használunk, annál jobb lesz a levesünk. A hagyma, fokhagyma, petrezselyem, sárgarépa, zeller nem hiányozhat belőle.

A csontokból a hosszú főzési idő alatt magnézium, kalcium, foszfor, kálium oldódik ki. Ezen kívül kollagén, zselatin is bőven kerül a levesbe a csontokból, porcokból, ahogyan hyaluronsav, glukozamin- és kondroitin-szulfát is.

A csontlevesek különböző fajtáit a világ minden táján ismeri a népi gyógyászat, ezért a hetvenes évek óta kutatják, hogy valóban rendelkeznek-e gyógyhatással. 

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Nők országa

egészség életmód


Megtekintések száma: 56461

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet