Ez a hungarikum igazi superfood! Az ősi magyarok fűszernövényének 10 meglepő terápiás tulajdonsága!

2017. augusztus 23., szerda




Tudtad, hogy mi mindenre jó? OSZD MEG másokkal is!

A csípős paprika mindig is egy igazi magyar hungarikumnak számított. Már a magyarok ősei is nagy becsben tartották ezt az igazán pikáns és csípős fűszernövényt, és számtalan alkalommal gyógynövényként is használták.

A több ezer év alatt ugyanis rájöttek, hogy hihetetlenül sok dologra jó, és gyakorlatilag semmilyen mellékhatása sincs.

A kapszaicin miatt ereje is volt a paprikának, és hosszú életet kölcsönzött a magyaroknak. Sokak szerint ebben is rejlik az, hogy miért voltak olyan rettegettek a magyarok, szerte Európában.

A paprikában ugyanis rengeteg olyan hatóanyag van, mely védi a szervezetet, és ellátja azt különféle adalékanyagokkal. Van 10 olyan elvitathatatlan hatása, melyet már a tudomány sem von kétségbe.

1. Az első nagyon fontos tulajdonsága, hogy képes enyhíteni a torokgyulladást, ezt pedig a benne található kapszaicin miatt tudja. néhány csípős paprika magját keverjük össze vízzel, majd 20 percig hagyjuk állni, és igyuk meg. Csípős lesz, de garantáltan fertőtlenít.

2. Megszünteti a náthát. Ha valaki taknyos, vagy nagyon megfázott, nemcsak enyhíteni képes, de akár meg is tudja szüntetni azt. A gyomorba érkezve annak nyálkahártyáját izgatja, ahonnan idegi úton jelzés érkezik a tüdőben lévő mirigyekhez, melyek ennek hatására fokozott nedvelválasztásba kezdenek, így a hörgőkben pangó váladék felhígul. Ezáltal könnyebben fel is szakad. Forró levesekbe "rejtve" még jobban hat.

3. Visszafordítja az íny gyulladást. Szórjuk kevés csípőspaprika-port a fogkefére, és finoman mossunk fogat. még egy előrehaladottabb íny gyulladást is kezelni lehet vele.

4. Az ágyékfájdalmakra a népi gyógyászat szerint nagyon jó hatással van mivel a paprika tinktúrája érzésteleníti az idegeket az adott területen. 20 paprikát vágjunk össze hozzá , majd tegyük bele egy befőttesüvegbe, amibe 50 fokos alkohollal elkeverjük. 10 napig hagyjuk állni, majd a pakolást naponta alkalmazzuk a megfelelő helyen.

5. A vérkeringés szabályozására is képes, és természetes módon teszi mindezt. Erősíti az artériákat, javítja a szívet, főleg, ha rendszeresen fogyasztjuk.

6. Mindemellett kedvező hatással van a perifériás keringésre is. 5 teáskanál őrölt csípős paprika és fél pohár ecet és fél pohár alkohol csodákat tud művelni. keverjük össze őket, majd 7 na után kenjük be vele végtagjainkat.

7. A fogyásban is segítségünkre lehet, mivel a paprika fogyasztásakor érzett hő nem más, mint a kalória égetéséből is származó hő. Ezt tudományos tesztek is alátámasztották.

8. A paprika elpusztítja azokat a baktériumokat, amelyek fekélyt okozhatnak, ráadásul stimulálja a gyomor nyálkasejtjeit, amelyeknek a fekély kialakulásának megakadályozásában van szerepük.

9. Enyhíti a pikkelysömör tüneteit, mivel jelentősen tudja csökkenteni a betegség lefolyását, főleg a kívülről látható tüneteket. Ezt klinikai vizsgálatok igazolták.

10. Mindemellett sok nőnek kedvező lehet, hogy megakadályozza a hajhullást is. Azaz sokkal ritkábban hullik a hajunk, ha stimuláló paprika tinktúrával mosunk időnként hajat.

OSZD MEG másokkal is!

magyarország egészség magyar egészség megelőzés gyógynövények népi gyógyászat természetes remediák hungarikum


Megtekintések száma: 128041





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet