Ez a kényelmetlen igazság a bevándoroltatásól a brit gazdaságtörténész szerint!

2017. december 25., hétfő
Fellebbentette a fátylat a háttérben zajló folyamatokról...

Robert Skidelskyt sokan arról ismerhetik a médiában, hogy szereti nevén nevezni a dolgokat.

Így aztán nem is lepődünk meg azon, hogy a bevándorlással kapcsolatban is kimondja azt, amit mások nem mernek, vagy polkorrektségből nem is akarnak.

A brit gazdaságtörténészt ugyanis nem vette meg kilóra a Merkeli gépezet propagandája, és az EU vezetőinek vastag juttatásai sem érdeklik: helyette feltárja az igazságot Európáról, és a bevándoroltatás intézményéről és problémájáról.

Legutóbb azon fakadt ki, és azt tárta a nyilvánosság elé, hogy mennyire hibás az az elmélet, amit a vállalatok vallanak a bevándorlással kapcsolatban.

Miről is van szó?

Nos, a bevándorlás csökkenti a béreket, ami megnöveli a vállalatok profitját. Ez azért jó, mert a cégek emiatt többet ruháznak be, ez pedig végül több munkahelyet teremt. Ha minden feltétel teljesül, végül a bérek csökkenése is megáll.

A migrációnak köszönhetően hosszabb távon egy nagyobb népesség élvezheti ugyanazt az életszínvonalat, amit a korábbi, kisebb népesség is élvezhetett.

Azonban a valóság egészen más, csak egyszerűen nem ismerik el, mivel a bevándorlásnak teljesen más célja van, mint amit állítanak.

A migráció átmenetinek tartott rossz hatásai ugyanis nem átmenetiek.

A pozitív hatások pedig csak akkor érvényesülhetnének, ha nem jönne semmiféle gazdasági válság, ami kapitalista gazdaságokban ugye kevésbé valószínű.

De még ha nem is jönne válság, a folyamatos bevándorlás hatására a munkakereslet folyamatosan a munkakínálat mögött kullogna: mindig többen akarnának dolgozni, mint amennyien tudnak.

Ha a bevándorlás leállna, akkor a népesség korszerkezete idővel visszatér az eredeti állapotába és követi a korábbi fenntarthatatlan pályáját. A kutató szerint a nyugdíjkorhatár emelése is jobb, mint a migránsok általi fiatalítás hamis reménye.

A migránsok túl gyors beáramlása a szolidaritás kötelékeit és a jóléti állam alapjait is meggyengíti.

A bevándoroltatás mögött sokak szerint valójában teljesen más célok zajlanak, mivel gazdaságilag egyszerűen nyilvánvaló, hogy ez Európában "nem éri meg".

De hogy mik lehetnek a valódi okok, arról rengeteg elmélet született már...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika bevándorlás európapolitika


Megtekintések száma: 42712

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet