Ez a különleges, vízalapú keverék elképesztő hatásokat indít ela szervezetben, amit kutatások is alátámasztanak!

2018. október 9., kedd
Az újabb kutatási eredmények szerint a curry egyik alkotórésze – a kurkumin – segíthet az Alzheimer-kór, a rák és egy sor más betegség gyógyításában. 

A kurkumával folytatott klinikai próbák még nem kezdődtek el, a vizsgálatokat végző egyik neves rákkutató intézet ennek ellenére már most kiáll a fűszer használata mellett.

A kurkuma biológiailag aktív összetevője a kurkumin, illetve ezek származékai, a kurkuminoidok számos hatását sikerült dokumentálni: ismert antioxidáns, ezen kívül gyulladásgátló, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású, ami segíthet a rák, a cukorbetegség, az ízületi gyulladások, az Alzheimer-kór, és más betegségek kezelésében is. 

A tudományos publikációk növekvő száma is jelzi az érdeklődés növekedését: míg 2000-ben csak mintegy száz publikáció foglalkozott a kurkuminnal, 2005-ben ez a szám háromszázra emelkedett.

Lássuk milyen hatásokat tapasztalhatunk, ha kurkumás meleg vizet iszunk!

1. Enyhíti az ízületi problémákat

Bizonyos kutatások révén megállapították, hogy a kurkumin erősebb gyógyhatással bír, mint a diclofenac, egy gyulladácsökkentő gyógyszer, amely az ízületi gyulladások enyhítésére lett kifejlesztve.

2. Mérsékli a 2-es típusú cukorbetegséget

Az Auburn Egyetemen végzett kutatás eredményeiről megjelent, 2009-ben publikált kutatás alapján a kurkuma képes a 2-es típusú cukorbetegség szintjét mérsékelni.

3. Csökkenti a gyulladásokat

Számos, a nyugati társadalomban előforduló betegségek hátterében a belső krónikus gyulladások állnak. Éppen ezeket a gyulladásokat szünteti meg a kurkuma, ezért bátran kortyolgassuk a gyógyitalt.

4. Serkenti az emésztést

A kurkumás meleg víz fogyasztásával beindítható az emésztés, az epeműködés, és ennek hatására megszűnik a székrekedés is.

5. Védi a májat

A szervezet legnagyobb mirigyét, a májat is védi a kurkuma, megelőzi a méreganyagok lerakódását, amelyek károsíthatnák a májsejteket.

6. Agyserkentő

A kurkumin hatására az agyban lévő növekedés-hormonok még idős korban is képesek termelődni, ami azért fontos, mert kutatások bizonyítják, hogy ezek a speciális hormonok hozzájárulnak az agy egészséges működéséhez, így kisebb lesz az esélye például az Alzheimer-kór kialakulásának.

7. Lúgosítja a szervezetet

A kurkuma lúgosítja a testet, ami azért nagyszerű, mert ellensúlyozza a betegségek kialakulásáért felelős savas környezetet.

8. Vigyáz a keringési rendszerre is

A kurkumin arra is képes, hogy a vérerekben található lerakódásokat feloldja – ezt japán tudósok állapították meg, a tanulmány a Bilogical and Pharmaceutical Bulletin szaklap hasábjaink jelent meg, 2011-ben. Patkánykísérleteken igazolták, hogy az autoimmun szívbetegségek okozó anyagokkal beinjekciózott állatok állapota javult a kurkumás kezelést követően.

9. Megelőzi az öregedést, és sokáig éltet

Mivel a kurkumin képes elpusztítani az öregedést, betegségeket okozó szabad gyököket, így nagyobb az esély arra, hogy idős korunkra is megőrizzük szépségünket, vitalitásunkat.

10. Rákellenes

Szintén a kurkuminnak köszönhetjük azt, hogy a szabad gyökök nem tudnak kárt tenni a sejtekben, ezért a rák kockázata is minimalizálódik. Ezért mindennap, reggel igyunk meg egy pohár, kurkumás meleg vizet, amelybe egy kiskanál kurkumát keverünk el.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Tudásfája.com

tudomány egészség természetes remediák


Megtekintések száma: 13756

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet