Ez a mesébe illő kőház olyan, mintha csak a Frédi és Béniből lépett volna elő

2017. február 21., kedd
A kőház Portugáliában található, és tényleg mesésen csodálatos. Várd ki, milyen legbelül!

Valahol Portugáliában, a Celorico do Basto és Fafe közötti vidéken egy hatalmas kőház található, melyet legtöbben a köznyelvben Flinstones háznak is hívnak, azaz Frédi és Béni háznak.

A valódi hivatalos neve azonban Casa do Penedo, ami annyit tesz, mint Kőház, vagy Sziklaház. Ahogyan a képen is láthatod, nem ért minket meglepetés az elnevezést, és annak jelentését illetően.

A ház maga valóban úgy néz ki, mintha a mesebeli rajzfilmből lenne kiemelve. Az ember szinte várja, ahogy Frédi kilép a ajtón, és behív minket egy hatalmas dínó rántottára.

A Kőház egy hatalmas, dimbes-dombos vidéken terül el. Eredetileg az ötletgazdák két nagyméretű sziklatömb között építették fel a valóban mesébe illő lakot.

1972-ben kezdték el építeni, majd 1974-ben készült el, amikor végre be lehetett költözni. Természetesen nem akárki volt, aki a Kőházat megtervezte, hanem egy mérnök, aki szeretett egyedi megoldásokban gondolkodni.

Elvégre mi lehetne egy mérnök legnagyobb álma, ha nem az, hogy valami maradandót alkosson, amire az egész világ felfigyel?

A ház magányosan áll a dombtetőn, azonban olyan idillikus hangulatot áraszt, hogy az valami elképesztő. A család később a házat családi nyaralásokra használta, évtizedeken át egyfajta nyaralóként üzemelt.

Az épületben sohasem volt áram, mert valóban nem akarták azzal elrontani a nyaralás örömét, hogy modernizálják.

A házban lévő bútorok nagy része kőből és fából készült, hogy illeszkedjen magához a házhoz. Olyan mesés belső tere van, hogy a ház külsejénél is szebb.

Mostanában özönlenek a turisták a kőházhoz, a világ minden tájáról. Ez annak köszönhető többek között, hogy a világsajtó is felfigyelt a házra, és rengeteg cikkben jelent már meg, valamint különféle építészeti magazinokban.

érdekes hihetetlen érdekesség hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 60742

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet