Ez a növény 8 különféle gyógyszercsoport erejével bír, és hatékonyabb is náluk!

2017. szeptember 10., vasárnap




Indiában már évezredek óta ismerik és használják. A nyugati orvostudomány nem tud mit kezdeni vele, pedig még a kemoterápia rezisztens ráksejteket is legyűri!

Ezt a növényt te is ismered, és annak ellenére, hogy Indiában és Kínában használták először, s csak később lett behozva Európába, mára már a magyar konyhába is kezd beépülni, és a háziasszonyok bátran használják.

A kurkumának olyan csodálatos hatásai vannak, melyeket már igazolt a tudomány, de nem érti, miért és hogyan képes rá.

A gyógynövény egyik legfőbb alkotóeleme maga a kurkumin, mely egy nagyon erős vegyület, és a szervezetre nézve számos elképesztő hatása van.

Egy kutatást is csináltak, melyből kiderült, hogy hihetetlenül sokrétű alkalmazási területei lehetnek. Az öt évig tartó kutatási projekt több mint 600 lehetséges megelőző és terápiás alkalmazási területet fedett fel, valamint 175 különböző kedvező élettani hatásra derített fényt.

8 gyógyszercsoport erejével bír, ezt különböző kísérletek is igazolták.

Többek között képes helyettesíteni a koleszterinszint karbantartó gyógyszerek hatásait. Ezt egy 2008-as vizsgálat és kísérleti sorozat igazolja.

Mindemellett jelentős hatása van a szteroidos gyógyszerek hatásait illetően. Vagyis képes lenen kiváltani a kortikoszteroid tartalmú termékeket, ráadásul úgy, hogy nem járna semmiféle mellékhatással.

2011-ben az “Acta Poloniae Pharmaceutica” folyóiratban azt a megállapítást tették, hogy a kurkumin állatmodellben hatékonyabban képes csökkenteni a depressziós viselkedést, mint a depresszióra felírt gyógyszerek, például a Prozac, ami jelentős mellékhatásokkal rendelkezik és egészségtelen.

A véralvadásgátlót, és az aszpirint is ki tudja váltani a friss kutatások szerint. Már egy 1986-os tanulmány is igazolta a kurkumin ilyen jellegű hatását.

A kurkumin vérlemezke- összetapadás ellenes és prosztaciklin hatása az aszpirinéhez hasonlatos, jelezve ezzel azt, hogy véralvadásra hajlamos betegeknél az érrendszeri trombózist kikerülendő arthritisz ellenes terápia nagy hatékonyságú alternatív terápiája lehet.

2004-ben pedig arra is rájöttek, hogy remek gyulladáscsökkentő, mely szintén mivel természetes anyagokból épül fel, nem rendelkezik káros mellékhatásokkal. Olyan erős, hogy az aszpirint, az ibuprofent is kenterbe veri.

Az Oxalipantint, azaz egy kemoterápiás szert is képes kiváltani. Ezt egy 2007-es tanulmány igazolta, ugyanis kiderítették, hogy a kurkumin felülmúlja az oxaliplatin, mint rákos sejt antiproliferatív agens hatását a colorectalis rákos sejtvonalakban.

2009-ben áttörést értek el, ugyanis a kurkuminnal kapcsolatban felfedezték, hogy a diabétesz ellen is hatásos, és jó eredményeket lehet elérni az alkalmazásával. A kurkumin 500-tól 100.000-szer (a tetrahydrocurcuminoidokra (THC)-ra vonatkoztatva) hatékonyabb, mint a metformin nevű gyógyszer az AMPK és az acetil-CoA karboxiláz (ACC) ciklusok aktiválásában.

A legnagyobb érv a kurkumin mellett az, hogy képes a kemoterápia és kezelés rezisztens - azaz a kezeléseknek ellenálló - rákfajták leküzdésére, mérséklésére.

Nem kevesebb, mint 54 tanulmányt találtunk, amely közül mind azt jelzi, hogy a kurkumin rákos sejtek halálát indukáló hatással rendelkezik, illetve a gyógyszer-rezisztens sejtvonalakat érzékennyé teszi a hagyományos kezelésekre.

27 tanulmányt ismerünk, amelyben a kurkumin képes sejthalált előidézni, vagy a multigyógyszer rezisztens rákos sejtvonalakat felkészíteni, érzékennyé tenni hagyományos kezelésekre.

Több ezer éves múltra tekint vissza a kurkuma, és nem véltelen az sem, hogy azokon a vidékeken, ahol annak idején használták, nem nagyon voltak daganatos megbetegedésben elhunyt emberek.

Azonban a gyógyszeripar túl későn fedezte fel magának, és a nyugati orvoslás ahelyett hogy komoly kezeléseket fejlesztene a segítségével, még most is különféle megerősítő kutatásokkal molyol, sokak szerint szándékosan...

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró egészség megelőzés gyógyzseripar gyógynövények természetes remediák


Megtekintések száma: 47037





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet