Ez a nyílt levél foglalkoztat most sokmindenkit! Hatalmas vitát kavart maga körül!

2017. december 2., szombat
Szerinted kinek van igaza és miért?

Egy olvasó írta mega dolgot, aztán az egész közösségi médiában elterjedt.

Egy buszon történt, nem ismert, hogy hol, vagy melyik járaton, de talán nem is ez a lényeg, hanem maga a jelenség, amiben minden benne van, mint cseppben a tenger.

Tömeg volt a buszon, egy fiatal lány ült éppen egy kismama közelében. A kismama nagy hassal megkérte, hogy adja át a helyet, mire a válasz: „Van két lábad, de ha annyira ülni akarsz, vitesd autóval a segged.”

Ünnepi ajánlatok a patikákban! 15% kedvezmény termékenként. hirdetés

Neked írom a levelet, te tizennyolc körüli lány, akinek a szájából a fenti mondat elhangzott. Nagyon nagy tévedésben élsz, segítek, hogy megértsd a helyzetet, amit annyira rosszul kezeltél.

A kismama hasmérete alapján már volt legalább 8 hónapos terhes.

Az egy dolog, hogy ilyenkor azért már elég nehéz a baba, de ettől még persze tud állni az anyuka a két lábán, hiszen nem mozgássérült.

Csakhogy – majd meglátod, amikor gyereked lesz – amikor ilyen nagy hassal kell közlekedni, akkor megváltozik a test egyensúlya, sokkal ingatagabbá válik. Tudom, ez fizika, és azt általában utálják a korodbeli lányok, de attól még tény marad: a hasa nehéz, előre húzza, nehezebben egyensúlyozik, ergo könnyebben el is esik a kismama.

A busz márpedig ráz, nagyokat fékez, veszélyes üzem, amikor egy kisbabáról van szó.

Az a baj, hogy te addig láttál ki a fejedből, hogy egy idegen el akarja tőled rabolni a kényelmes, előmelegített helyedet. Lehet, hogy fáradt voltál, lehet, hogy fájt a lábad, nem tudhatom, hogy miért akartál annyira ülni, de az a helyzet, hogy bármi is legyen a problémád, nem nagyon vetekedhet azzal, hogy egy baba életét kell megóvni ilyen helyzetben.

Ugyanis nem azért kell egy terhes nőnek leülnie, mert baja lenne a lábának vagy mert kényeskedik, hanem azért, hogy egy hirtelen kanyarnál vagy fékezésnél ne essen hasra, ne vágódjon neki a kapaszkodónak vagy ne álljon bele a hasába valaki másnak a könyöke a nagy tömegben. Merthogy ez mind végzetes lehet a babának.

Most mondhatod, hogy mi közöd neked más babájához, de pont annyi közöd van hozzá, hogy nem akarhatod, hogy a lelkeden száradjon, ha egy magzatnak baja esik.

Megéri annyira őrizni a helyedet a buszon, hogy kockáztatod egy baba életét?

Nem hiszem. Hacsak nem épp törött lábbal vagy kemoterápiás kezelés után rosszulléttel küzdve zötykölődsz a buszon, nem nagyon tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy neked nagyobb szükséged legyen az ülőhelyre, mint egy terhes nőnek.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség elgondolkodtató társadalom parázs vita felháborító


Megtekintések száma: 124308

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet