Ez a Szingapúrban található csoda mentheti meg a világot a mindent felfaló energiagondoktól!

2017. október 25., szerda




Maga a csoda és ha az egész világon elterjed a példája, akkor csodálatos dolog történik a bolygónkkal.

Szingapúr lakossága közel 5,6 millióval, 40 százalékkal nőt 2000 óta. Jelenleg nagyjából 600 000 autó közlekedik az utakon, de ebbe beletartoznak a különböző fuvarmegosztó cégek járművei is.

Kevesen tudják, de Szingapúr végül nemet mondott a mérhetetlen szennyezésre és energiagondokra, mely az egész világot fenyegeti.

Az ipari termelés és a gazdaság, valamint az emberiség energiaéhsége lassan az összeomlás felé sodorja a Földet.

Szingapúrban jött létre annak idején az első gigantikus ökoturisztikai park, mely nem akármilyen technológiát hív életre.

A kert egymilliárd szingapúri dollárból épült fel. A Gardens by the Bayben 18 mesterséges, úgynevezett „szuperfa” emelkedik, ezek 25–50 méter magasak.

Sokféle funkciót látnak el, többek között telepítési, árnyékolási feladatot látnak el, valamint a kert környezeti motorjaként funkcionálnak. A kert olyan környezetvédelmi technológiákkal van felszerelve, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák.

A napelemek a napenergiát felhasználva világítják meg a szuperfákat, valamint ennek segítségével gyűjtik be az esővizet, amivel öntöznek és a szökőkutakat működtetik, valamint szomszédos üvegházak felmelegedett levegőjét is keringeti az a „szuperfákból” álló mesterséges erdő.

A helyszínen vannak még üvegházak, melyek működése szintén erről biztosított.

Sokak szerint, ha ez máshol a világon megvalósulna, rohamosan elterjedve elejét vehetné az energetikai hanyatlásnak a Földön.

Önmagában ezzel még nem lehetne ugyan a világot megmenteni, de egy nagyon nagy lépést lehetne afelé tenni, hogy a világunk egy sokkal jobb hely legyen.

Ha minden nagyobb városban megvalósítanánk, hihetetlen mértékben csökkenne a szén-dioxid kibocsátás világszerte, ami összességében még a globális felmelegedést is megtorpanthatja.

Nem beszélve az energetikai problémák jelentős megszűnéséről.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen zöldenergia


Megtekintések száma: 94684





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet