EZ a teljes igazság a Holdraszállás körül: dokumentumfilm tárja fel az igazságot.

2023. január 10., kedd




A film az Apolló űrhajó holdraszállásával kapcsolatosan lebegtetett összeesküvés-elméletekkel foglalkozik.

A hamis holdra szállás elméletének legfontosabb alapköve: képtelenség, hogy a NASA 1969-ben képes lett volna embereket juttatni a Hold felszínére, majd biztonságban vissza is hozni őket. 

Túlságosan hollywoodi filmbe illő sztori volt az egész, pláne azok után, hogy Kennedy 1962-ben bejelentette, még abban az évtizedben embert küldenek a Holdra (nem azért, mert könnyű, hanem azért, mert nehéz), és a határidő előtt szűk fél évvel az álom tényleg megvalósult.

Az első ember, aki megkérdőjelezte, hogy Neil Armstrong személyében a Holdra lépett az első ember, az amerikai Bill Kaysing volt, akinek We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle (Soha nem jártunk a Holdon: Amerika harminc milliárd dolláros svindlije) című könyve 1976-ben jelent meg. 

A kötetben már benne volt a holdraszállás-szkeptikusok ma is hangoztatott érveinek többsége. Bár Kaysing 1956 és 1963 között az Apolló-programok során is használt Saturn V rakétákat gyártó, Rocketdyne nevű cégnél dolgozott, műszaki végzettsége soha nem volt.

Angol irodalomból szerzett BA végzettséget 1949-ben, és munkája is szakszövegek, publikációk szerkesztéséről, koordinációjáról szólt. Miután saját kiadásban megjelentetett könyve népszerűvé vált, sokszor hangoztatta:

Nem kell ahhoz mérnöki végzettség, hogy valaki lássa, a holdra szállás kamu volt.

De vajon tényleg az volt?

Ezt járja körbe ez a remek dokumentumfilm!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes ufók idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 52556





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet