EZ a teljes igazság az ősrobbanásról: sokmindent átírhat a tudományban!

2022. november 6., vasárnap
Lehet, hogy a világunk nem is egy világ, hanem kettő!

Elméleti fizikusok egy új, minden eddiginél megdöbbentőbb feltételezést dolgoztak ki a világunkról, és annak keletkezéséről.

Az emberiséget mindig is érdekelte az, hogy mi is volt pontosan az ősrobbanás, miért jött létre, és mi volt vele a célja annak a felsőbb teremtő erőnek, mely a világegyetemet létrehozta.

Most egy új elképzelést dolgoztak ki a kutatók, melyet különféle matematikai számítások és megfigyelések támaszthatnak alá.

Attól van szó, hogy az ősrobbanás gyakorlatilag nem csak a mi világunkat hozta létre, hanem egy másik világot is.

Az egyik világ a mi világunk, a másik pedig egy olyan a miénkkel párhuzamos univerzum, amiben az idő fordítva telik, azaz visszafelé halad.

Egyes természeti törvények és megfigyelések konkrét eredményei ugyanis azt sejtetik, hogy az idő nem csak előrefelé tud haladni, és létezhet olyan hely a világegyetem hiperterében, ahol a mi idősíkunkkal ellentétes folyamatok zajlanak az idő tekintetében.

Több olyan megfigyelést is tettek a tudósok, melyek során a részecskék a lehető legalacsonyabb entrópiás fluktuációs állapotba kerültek, majd ebből az állapotból terjedni kezdtek a tér minden irányába, szimmetrikusan.

Az egyenes, amit be lehetett volna húzni, egy ellentétes végpontokkal rendelkező egyenes.

A számítógéppel elvégzett szimulációk is arra jutottak, hogy az ősrobbanás legalább két univerzumot biztosan létrehozott.

A miénket, és amiben a vektor irányával ellentétesen, fordítva halad az idő.

Ez elsőre nagyon furán hangzik, de nagyon sok elméleti kutató van azon az állásponton, hogy ez a gondolat egyáltalán nem elvetendő.

Ha valóban léteznek univerzumok, tehát egy multiverzumban élünk, akkor belátható, hogy minden egyes univerzumban más-más törvények uralkodnak.

Egy hatalmas ősrobbanás következtében osztódtak el az egyes idő dimenziók, és attól függően telhet máshogy az idő, hogy az adott univerzum a tágulási-összehúzódási periódus mely szakaszában van.

Az ősrobbanás előtt ugyanis csak antianyag volt, semmi más. 

Ellentmondásos módon az ősrobbanásból eredt az antianyagvilág létrejötte. Ám mivel az az időben hátrafelé halad, már korábban is ott volt, és egyre inkább növekszik ez az időbeli távolság.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek bizarr univerzum kvantumfizika multiverzumok


Megtekintések száma: 151580

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet