Ez a tetoválás megváltoztatja a színét, ha a vércukorszint megváltozik! Itt a cukorbetegeknek szánt csoda!

2017. július 3., hétfő
A MIT kutatói olyan dolgot fejlesztettek ki, ami valósággal megválthatja a cukorbetegeket, és teljesen megváltoztathatja az életüket.

Arról van szó ugyanis, hogy egy olyan rendkívül érdekes tetoválást hoztak létre, mely a bőrön képes megváltoztatni a színét, aszerint, hogy az alanynak hogyan változik a vércukor szintje.

Ez egy olyna különleges, színét megváltoztató tetoválás, melyet főként a cukorbetegek használhatnának, és az emberi bőrt egyfajta bionikus "kijelzővé" alakítja.

A technológia nem csak izgalmas, de véget vetni a rengeteg ellenőrző kütyünek, és az azokkal járó kellemetlenségeknek.

A AdermalAbyss névre hallgató projekt még kezdetei szakaszában jár, rengeteg fejlesztésen és javításon kell átesnie, de a prototípus malacbőrön tesztelve tökéletes eredményeket produkált.

Vagyis a tetoválás megfelelően jelezte, ha a vércukorszint csökkent, vagy nőtt.

A MIT kutatói, és a Harvard Orvosi Egyetem szakembereinek közös projektje a folyékony interfészeket és a biotechnológiát egyesíti.

Vannak olyan folyadékok és enzimek, melyek a bőrünkön keresztül áramlanak, és ezekre reagál ez a tetoválás, mely aszerint változtat színt, hogy éppen esik, agy nő a testünkben a vércukorszint.

Ez egy nagyon kényelmes, nem zavaró és divatos módja lehet a jövőben a vércukorszint mérésének, és akár emberéleteket lehet majd vele megmenteni.

A technológia és ez az új módszer, illetve maga az ötlet ráadásul nem csak cukorbetegség esetén használható, hanem számos más megbetegedésre, állapotra "rá lehet szabni".

Vagyis a jövőben akár a rákot, vagy más súlyos megbetegedéseket is időben előre lehetne jelezni velük, ez pedig óriási löketet adhatna a megfelelő időben történő diagnosztizálásban, és milliók életét menthetné meg.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen egészség orvostudomány egészség megelőzés


Megtekintések száma: 68687

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet