Ez a tóriummal hajtott szerkezet jelenthet megoldást a világ gondjaira!

2023. július 28., péntek




Mindent megváltoztathat!

Lehet, hogy a ténylegesen véget vethet az energiaválságnak valami. Ez a valami a tudomány egyik legnagyobb forradalmát hozhatja el az életünk minden terén.

Alapjaiban változtathatja majd meg az emberi életszínvonalat.

Arról nem beszélve, hogy új távlatokat nyithat a közlekedésben. Ennél nagyobb dolog már csak a teleportáció feltalálása volna.

Létezik egy olyan technológia, mellyel már régóta kísérleteztek a mérnökök, és most végre hamarosan valósággá válhat.

A tórium hajtású szerkezetekről van szó...

Ma a világon több mint egymilliárd autó közlekedik, s ehhez közvetlenül vagy közvetve sok ezermilliárd dollár értékű anyagi forrásra, időráfordításra és emberi munkára van szükség, s ráadásul e járművek hatalmas mennyiségű káros anyagot bocsátanak ki a környezetbe.

Micsoda előrelépést hozhatna, ha a kocsik meghajtásához mindössze 8 gramm üzemanyagra volna szükség évszázadonként, nem igaz?

Nos, a dolog ténylegesen valósággá fog válni.

De miről is van szó, és mi is pontosan az a tórium?

Ez a periódusos rendszer egyik kémiai eleme. A tóriumot Jöns Jakob Berzelius svéd kémikus fedezte fel a 19. század elején. Az oxidját találta meg egy sziklában, amelyből később a fémet is előállította. Az új fém nevét a skandináv-germán mitológia viharistenéről, Thorról kapta.

A connecticuti Laser Power Systems egy olyan technológián dolgozik már nagyon régóta, mely a tóriumot valahogy felhasználhatóvá teszi az autók számára.

Méghozzá nem akármilyen autók számára. Ehhez ugyanis egy különleges, forradalmi technológia szükséges.

Kis mennyiségű tóriummal lézerfényt hoznak létre, ez felmelegíti a vizet, majd ez gőzt és elektromosságot képes termelni, ami egy mini turbinával karöltve képes meghajtani egy elektromos autó motorrendszerét.

Egy ilyen tórium generátor ma már nem lehetetlen, sőt, léteznek is prototípusok, a legújabb pedig már elég kicsi ahhoz, hogy beférjen egy gépjárműbe is.

Charles Stevens, az LPS vezérigazgatója szerint, egy gramm általuk alkalmazott hajtóanyag anyag több energiát hordoz, mint 28 ezer liter benzin, és 8 gramm elég lenne egy tipikus autó meghajtására egy évszázadon keresztül.

Vagyis egy ilyen tórium hajtású autót elég lenen 100 évenként tankolni.

Robert Hargraves, a Dartmouth College fizikusa, a tórium széleskörű felhasználásának egyik szószólója, kifejtette, hogy az alacsony vagy nulla szén-dioxid kibocsátású energiaforrásoknak olcsóbbaknak kell lenniük a szénnél, különben nem lesznek képesek kiszorítani a fosszilis üzemanyagokat.

Egy biztos: MINDENT megváltoztatna, ugyanis alapjában véve alakulna át ennek hatásra a közlekedés, a világunk és a környezetünk is.

Nem lenne többé globális üvegházhatás, és különféle környezetromboló gázok, és egyetlen töltéssel egy generáció élete végéig tudja használni a tórium meghajtású autót..

Szép utópia? Valósággá válhat! Kivéve, ha az olajipari érdekeltségek és nagyvállalatok keresztbe nem tesznek ennek a technológiának is, mint ahogyan sok más dolognak, ami a fejlődést szolgálná....

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen tórium


Megtekintések száma: 147427





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet