Ez az arctalan tömeggyilkos áll az egész bevándorlási hullám mögött?

2017. december 21., csütörtök




Egy felvetés egészen más képet festhet a dologról.

A migráció, azaz a bevándorlás hátterében kétségtelen, hogy az áll, hogy a Wilkommenskultur meghívót küldött a keletre és az afrikai országok felé.

Az is elvitathatatlan tény, hogy Amerika generált egy olyan káoszt a keleti népek és országok között, melyből az iszlám fenyegető ideológiáját hordozó ISIS megszületett.

Azonban van valami, ami az egész mögött szintén végig húzódik, és hajlamosak vagyunk nem beszélni róla. Hajlamosak vagyunk letagadni.

Ez pedig az a néma, arctalan lidérc, mely egy tömeggyilkosként állt az egész mögött. Ha nem lett volna Amerika kétkulacsos politikája, és a káosz árán elterjesztett híres-neves demokráciája, sem Európa tehetetlensége, akkor ez az erő akkor is a nyugati világ felé tolja a keleten "rekedt" embereket.

A klímaváltozásról van szó.

Arról az alattomos erőről, mely nem csak politika, de nemzetek, kontinensek felett áll.

Úgy tör utat magának, hogy arról nem kérdez meg senkit. És miközben keleten területeket foglal, kietlen, kopár, és terméketlen régiók képében, addig az ott élők élete ellehetetlenedik.

Félreértés ne essék. Senki sem kel a szerencselovagságból és a léhűtésből elinduló migráns bevándorlók védelmébe!

Arról azonban tudnunk kell, hogy a ó történet nem csak és kizárólag fekete, és nem csak fehér.

Ahogyan mindennek, úgy az éremnek is két oldala van.

Több áldozatot szed a klímaválság Nigériában, mint a Boko Haram...

Az afrikai gazdálkodók kénytelenek új legelőket keresni az állataik számára, miután a korábbi, hagyományos legeltetési területeik egyszerűen kiszáradtak. Az állattenyésztők egyre többször keverednek heves szóváltásba, sőt tettlegességig fajuló összetűzésekbe a helyi farmerekkel.

persze még egyszer jelentsük ki: nem csak és kizárólag a klímaváltozás miatt indultak el a tömegek sem Afrikából, sem Keletről.

De ha nem indult volna meg ez a demográfiai hullám más okokból - mint ahogyan tette 2015-ben - úgy néhány éven, egy évtizeden belül bizonyosan bekövetkezett volna a természet által.

Számtalan tanulmány hívja ma már fel a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás a világ számos pontján fog klímamenekülteket szülni. És ők sokkal többen lesznek, mint amennyi bevándorló a világban áramlott...

Sőt, amit eddig láttunk és tapasztaltunk, az még csak a jéghegy csúcsa volt – állítják a szakemberek.

Az Environmental Justice Foundation (EJF – Környezeti Igazságosságért Alapvítvány), mely a klímaváltozás által sújtott populációk jogainak védelmét tűzte zászlajára, új jelentést adott ki.

Ebben biztonsági és katonai szakértők segítségével vizsgálják a kérdést, hogyan hat a változó időjárás az élelmiszerellátásra és ez hogyan befolyásolja az elvándorlást.

Külön fejezet szól arról, hogyan járulhatott hozzá a szárazság a szíriai polgárháború kirobbanásához azzal, hogy 2006 és 2011 között 1,5 millió ember kényszerült migrációra, mert nem jutott élelemhez és munkához.

Így ezt a tényezőt nem szabad lebecsülnünk, és fel kell készülnünk, mert a menekült áradat nem fog megállni. Egyre inkább fokozódni fog...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa klímaváltozás bevándorlás


Megtekintések száma: 103866





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet