Ez az egyik legjobb vénapucoló recept egyenesen Bálint gazdától!

2018. február 22., csütörtök




Az egyik legegyszerűbb de legnagyszerűbb házi csodaszer a vörös és a lilahagyma. Ebből lehet a legjobb és legütősebb vénapucolót elkészíteni, amiből bármiből kilábalhatsz!

A vörös és fok, valamint a lilahagyma nagyrészt azért olyan erős ízű és illatintenzitású, mert rengeteg különféle ásványi sót, cserzőanyagot és vitamint tartalmaz, valamint nagy mennyiségben antiszeptikus is.

A baktériumölő hatása kimagasló, és ez mindig is ismert volt az évszázados népi gyógyászatban is.

Bálint gazda szerint a hagyma a legjobb vénapucoló a világon, ami az influenza szezonban, de akár nyáron is remek egészség megőrző és betegség kezelő zöldség lehet.

Egy angol közmondás szerint: fogyassz télen póréhagymát és medvehagymát májusban, mert akkor búcsút mondhatsz az orvosodnak!

És valóban, a hagymafélék rendkívül hatékonyak az emésztőszervek működése terén, csökkentik a koleszterin szintjét, mérséklik a megfázás tüneteit.

Mindemellett a bennük levő ásványi anyagok hatására tisztítják a vénás ereket és enyhítik a visszeres lábakkal járó fájdalmakat.

A hagymát az ókorban étvágygerjesztésre, tisztításra és a has puhítására használták, de fül- és szembajokon is segített.

Valószínűleg már nagyanyád is ismerte a hagymatea receptjét, mely kiválóan enyhítette a köhögést és egyéb légúti megbetegedések tüneteit.

Önts egy edénybe fél liter vizet, majd tegyél bele egy egész fej vöröshagymát. Főzd körülbelül fél órán át, de az időközben elfőtt víz folyamatos pótlásáról ne feledkezz meg!

Ha fogyasztható hőmérsékletűre hűlt, keverj el benne két evőkanál mézet. Fontos, hogy a még forró hagymateába ne tegyél mézet.

Csakis utána, mert akkor nem illannak el belőle a hasznos ásványi anyagok, vitaminok.

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés természetes remediák népi gyógymód


Megtekintések száma: 26551





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet