​Ez az egyszerű diéta nagyon gyorsan eltünteti szervezetedből a gyulladásokat!

2020. december 11., péntek




Nagyon sokkanak bevált!

A szervezet gyulladásos folyamatai felerősítik a krónikus betegségek tüneteit és gyengítenek a Covid-betegséggel szemben. Helyes táplálkozással sokat javíthatsz a helyzeten, megmutatjuk, ilyen ételek segítenek!

A gyulladás akut betegségek, például egy nátha esetén része a gyógyulási folyamatnak. 

Ám ha a szervezetben tartósan is jelen vannak gyulladásos folyamatok – pl. fogíny, vékonybél, vastagbél – akkor komoly bajt okozhatnak. Súlyosbodhatnak egyes autoimmun betegségek tünetei, de nőhet a daganatok, a cukorbetegség vagy az elhízás kockázata is. Sajnos a koronavírus-betegség súlyos változatának kialakulására is nagyobb az esély belső gyulladások mellett.

Épp ezért jobb elkerülni, vagy legalábbis a lehető legjobban kordában tartani ezeket a folyamatokat!

Ehhez pedig a legjobb eszköz az egészséges étrend, amely sok gyümölcsöt és zöldséget, összetett szénhidrátot és omega-3 zsírsavat tartalmaz, viszont kevés benne a feldolgozott élelmiszer, az egyszerű szénhidrát és a feldolgozott étel.

Több kutatás is igazolta már, hogy az egészséges étrend képes csökkenteni a gyulladásokat a szervezetben, és ezáltal hozzájárulni egy sor betegség megelőzéséhez.

De a gyulladáscsökkentő hatású ételek a sportolók regenerációját, az idő előtti öregedés megelőzését, és a szívbetegségek kivédését is segíthetik. Ráadásul a gyulladáscsökkentő étrend általában véve is egészséges, tehát rosszul járni nem igazán lehet vele. 

Az ételek elkészítésére viszont kétségtelenül több időt kell szánni, hiszen gyorsételek és készételek egyáltalán nem szerepelnek benne.


Megtekintések száma: 17929





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet