Ez az orvosi eszköz mindent megváltoztathat, még téged is érint!

2019. május 18., szombat
A készülék segít megtalálni az emberi vénákat.

A jövő orvostudománya egy új, forradalmi megoldást kínál egy nagyon régi problémára.

Maga a probléma annyira régi már - több évtizedes - hogy csoda, és furcsa, hogy eddig még nem gondolkodtak azon, hogyan lehetne kiküszöbölni.

Arról van szó, hogy vérvételnél, vagy más kezeléseknél, amikor tűvel kell a vénából vért venni, igen gyakori, hogy nem találnak vénát a nővérek.

Ezzel talán már mindenki találkozott életében, és bár nem veszélyes, komoly kellemetlenségekkel jár.

Az Amerikában található Christie Medical Holdings új eszköze végre erre nyújt megoldást.

A VeinViewer nevű eszköz ugyanis egy különleges technológia segítségével láthatóvá teszi az ember bőre alatt futó vénákat.A készülék maga egyszerű elven működik: a VeinViewer IV infravörös tartományú fénnyel világítja meg a páciens bőrét.

Mivel a fényt elnyeli a páciens vére, ezért a bőrre vetített képen azonnal láthatóvá válnak azok a részek, ahol vér áramlik, a véna helyét így azonnal, ránézésre meg lehet állapítani.

Az eszköz arra is képes, hogy mélyebben a bőr alá tapogatózzon. Az előzetes tesztek szerint legalább 15 mm mélyre tud hatolni, és megmutatni, hol vannak vénák.

Ezzel nem csak a vénák találhatóak meg, de egyfajta vénatérképet is lehet készíteni a betegről.

Ráadásul ez még nem minden. Az eszköz ugyanis nagyon sokat segíthet abban, hogy megismerjük az ember általános vénatérképét, és hogy hogyan épül fel a vénák sűrű hálózata.

Ha szerinted is hasznos találmány a VeinViewer, OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód


Megtekintések száma: 37138

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet