Ez az ősi növény szinte mindent meggyógyít: a modern orvoslás fél is tőle, mint ördög a tömjénfüsttől!

2017. június 23., péntek




Nem véletlen, hogy az ősi népek hagyatéka a legendák és leírások szerint minden kórt meggyógyít – csak a halált nem.

Tudtad, hogy létezik egy növény, ami sok más gyógynövény mellett rengeteg mindenre jó, és a legkülönfélébb betegségekre lehet gyógyír?

Ezt sok-sok ősi fűszernövényről is el lehet mondani, a feketekömény azonban különleges minden tekintetben, és még ezek közül is kiemelkedik.

Nem véletlen, hogy már ősanyáink, dédmamáink is rendre ismételgették: "Fűben fában az orvosság!"

A feketekömény igen közkedvelt növénnyé volt Mohammed uralma alatt, de már előtte is ismert volt a világ több pontján. A természetgyógyászatban rendkívül fontos szerepet töltött be, és tényleg azt tartották róla, hogy egyedül csak a halálból nem képes kigyógyítani az embert.

A feketeköményből préselt olajat pikkelysömör, allergia, neurodermitisz esetén, immunhiányok szabályozására, kemoterápia mellé, és a magas vérnyomás ellen is használják.

A növény elképesztő erővel bír tehát, és olyan mértékben képes stimulálnia szervezet sejtjeit, és megerősíteni az immunrendszert, mint azt a legtöbb modern nyugati orvoslás által gyártott gyógyszer, vagy csodapirula - sem - viszont mellékhatások nélkül.

Nyugat-Ázsiában, Irakban és Törökországban is megtalálható, és az elmúlt századok során elterjedt Dél-Európában és Indiában is.

Az egyik legértékesebb és legtöbb mindent gyógyító növényi rész a feketekömény olaja, amit a sötétfekete magokból nyernek ki préseléssel. A feketekömény olaja állítólag a rákot, az AIDS-t, és a cukorbetegséget is képes meggyógyítani.

Rendkívül gazdag a többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, életfontosságú aminosavakban és ásványi anyagokban.

AZ utóbbi években is rengeteg tanulmány kezdett el foglalkozni a feketeköménnyel, mert több feljegyzés létezik, melyek alapján daganatmegelőző, sőt, daganatellenes hatásai lehetnek.

Több ízben gyógyulhattak fel vele cukorbetegségből emberek, és néhány esetről tudunk, amikor az AIDS is nagymértékben kezelhetővé vált általa, és voltak, akik meg is gyógyultak.

Ezek persze egyelőre nem orvosilag megerősített esetek, mindazonáltal olyan komoly tapasztalati megfigyelés halmozódott fel róla a múltban, hogy a szakma egy része szerint igen komolyan kell venni.

Ez előtt az ázsiai és észak-afrikai kultúrák már évezredek óta tudtak erről a növényről, nevezetesen hogy a feketekömény egy rendkívül hatékony csodanövény.

Friss vizsgálatok alapján kimutatták, hogy az immunreakciók gátlásával olyan gyógyszerek fejleszthetőek ki belőle a jövőben, melyek akár a krónikus allergiákat is gyógyíthatják, vagy az oly régóta gyógyíthatatlan pikkelysömörre találhatnak végső megoldást.

OSZD MEG másokkal is!

egészség orvostudomány feltáró egészség megelőzés alternatív gyógyászat természetes gyógymódok


Megtekintések száma: 350671





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet