Ez az űrben lévő dolog okozhatja a harmadik világháborút?

2017. október 27., péntek




Sokan nem tudják,d e az űrben a Föld körül kering valami, ami potenciális veszélyforrás lehet, és egy nagy háború kirobbanásának okozója is.

Egy olyan dologról van szó, ami annyira valós veszély, hogy kormányok tanulmányai kezdtek el vele foglalkozni az elmúlt pár évben.

Egyesek szerint a Föld körül lassan összegyűlő egyre nagyobb űrszemét később fegyveres konfliktusokhoz vezethet, de az sem kizárt, hogy elhozhatja a harmadik világháborút.

A Föld körüli pályán keringő űrszemét már most is jelentős problémát okoz. egyre több műholdat és küldetést veszélyeztet, egyre nagyobb mértékben van jelent a bolygó körül.

Egyesek szerint ez később majd egy fegyveres konfliktushoz vezethet majd.

Az állítás annyira komoly, hogy Oroszország vezetősége is így vélekedik a dologról, sőt, maguk az oroszok adták ki a tanulmányt.

A dolog lényege az, hogy nem lehet majd tudni, hogy egy műhold azért sérült-e meg fent az űrben, mert egy űrszemétnek csapódott, vagy mert egy másik ország szabotálni próbálta a küldetést.

Ilyen nem egyértelmű helyzetek később olyan országok közötti nézeteltérésekhez vezetnek, amik könnyen fegyveres hadviselésbe torkollhatnak. 2013-ban például egy orosz műholt sérült meg egy korábban fellőtt, kínai műholt darabjaitól. 

Az ilyen esetek pedig egyre gyakoribbá válnak.

Ha valaki ki szeretné robbantani a harmadik világháborút anélkül, hogy rájöjjenek ki tette, kitűnő lehetősége lenne erre a Föld körüli pályán. 

A világ országai egyre jobban odafigyelnek arra , hogy elkerüljék egy esetleges mega háború bekövetkeztét, hisz mind a bolygóban, mint az emberiségben jelentős károkat okozna.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány űrkutatás harmadik világháború kataklizma háború


Megtekintések száma: 178270





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet